Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Elevii pănceni, participanţi la „Canguraşul matematician” şi „Euro Junior


Treizeci și trei de elevi ai claselor a II-a și a III-a de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu au participat, ieri, la Concursul Național „Cangurașul matematician”, organizat de Fundația pentru Integrare Europeană „Sigma”, sub patronajul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Ei au avut de parcurs un test grilă ce a cuprins 24 de întrebări care au fost evaluate în cadrul instituției.
Tot ieri, și 40 de elevi ai claselor a III-a și a IV-a, respectiv a V-a și a VI-a, au participat la Concursul național de cultură generală „Euro Junior 2010”. Aceștia au completat chestionare cu întrebări inspirate din majoritatea disciplinelor studiate la orele de curs. De asemenea, ei au mai avut de răspuns și altor trei întrebări, de perspicacitate, despre Uniunea Europeană și una de baraj. Toate testele vor fi tri-mise pentru evaluare la București.
Pentru participarea la „Cangurașul matematician”, copiii au fost recompensați, din partea Fundației „Sigma”, cu diplome și cu câte o carte-surpriză, iar din partea organizatorilor locali cu dulciuri. Tot diplome, dar și câte un joc intitulat „Super Detectiv” au primit din partea organizatorilor și participanții la „Euro Junior”.
Mai trebuie menționat faptul că, la buna desfășurare a celor două concursuri au contribuit profesorii coordonatori Mirela Stoica și Mirela Georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?