Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Directorul Școlii Federale de Antrenori: Rădoi nu e de condamnat pentru că face școala la Chișinău


Directorul Școlii Federale de Antrenori, Dan Apolzan, a precizat, miercuri, într-o conferință de presă la Casa Fotbalului, că Mirel Rădoi, antrenorul Stelei, nu este de condamnat că a ales să urmeze cursurile școlii de la Chișinău, iar formula aceasta este una ”legală”. ”Cazul Mirel Rădoi a mers prea departe. El nu este de condamnat. A ales o formulă legală. Am luat legătura cu Școala de Antrenori din Chișinău și, într-adevăr, acolo se pot face cursuri fără să ai diploma de Bacalaureat ori carnet de antrenor. Opțiunea lui ține de libera circulație a persoanelor în Uniunea Europeană. Mai sunt și alte cazuri de antrenori care au obținut documente la Chișinău. Cu toate acestea, drumul lui va fi unul lung, după calculele mele va avea nevoie de 5-6 ani pentru a finaliza aceste studii”, a afirmat Apolzan.
În altă ordine de idei, Dan Apolzan a precizat că este adeptul sistemului de pregătire centralizat: ”Îmi amintesc ce mi-a spus Boloni: ‘Eu m-am pregătit doi ani de zile la școala de la Clairefontaine, de luni până vineri”’. Întrebat dacă UEFA a întrebat ceva în legătură cu activitatea școlii de la București, Dan Apolzan a spus: ”Am primit o singură întrebare legată de situația lui Mirel Rădoi”.
Apolzan a făcut o trecere în revistă a realizărilor Școlii de Antrenori din România, precizând că în urmă cu doi ani a fost elaborat un cod de etică al antrenorului profesionist de fotbal. În acest context, el a condamnat atacurile verbale ale unor tehnicieni, evocând cazul lui Marius Șumudică (Astra Giurgiu). ”L-am rugat de mai multe ori să termine cu aceste calificative. Nu sunt de acord cu ieșirile antrenorilor. Să luăm exemplu de la arbitri. Se atacă ei unii pe alții prin declarații?”, a precizat Apolzan.
Legat de cazul Laurențiu Reghecampf, Apolzan a spus: ”În baza noastră de date, avem doar două repere, începutul școlii, anul 2008 și finalul, anul 2012. Trebuie să vă interesați la domnul Mircea Rădulescu (fostul director al școlii, n.r.) cum a fost posibil ca el să termine pregătirea în această perioadă de timp”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?