Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Angajații DSP ar putea primi salarii mai mari


După ce s-a obținut creșterea salariilor tuturor angajaților din sistemul medical cu 25% începând cu data de 1 octombrie, reprezentanții sindicatului Sanitas încearcă, acum, să obțină o creștere salarială și pentru angajații direcțiilor de sănătate publică (DSP). La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc mai multe discuții între reprezentanții Sanitas și secretarul de stat Iulian Chiriac, în cadrul Consiliului Național al Federației Sanitas. Acesta a asigurat că se lucrează la identificarea unei soluții cât mai rapide pentru ca angajații din cadrul direcțiilor de sănătate publică să poată beneficia de o majorare salarială raportată la procentul de 25% pe care îl primesc celelalte categorii, cuprinse în Ordonanța de Urgență a Guvernului 35/2015. „La începutul lunii iulie, angajații din DSP-uri au beneficiat de o creștere salarială dar mică, diferențiată. Astfel, noi am propus ca odată cu creșterea salariilor angajaților din sistemul sanitar, să fie cuprinși și angajații din DSP-uri, ei urmând să primescă diferența procentuală până la 25%. Noi sperăm ca acest lucru să fie posibil și angajații din DSP-uri să primească și ei salarii mai mari de la 1 octombrie”, a spus Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea.
Reamintim că de la 1 octombrie, angajații din sistemul sanitar vor beneficia de o majorare cu 25% a salariului brut, a soldei lunare brute/ salariului lunar brut. De altfel, se majorează cu același procent, respectiv 25%, și cuantumul sporurilor pentru condiții de muncă, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de gardă și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/ salariul brut lunar, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Cine primește lefuri mărite

 
Potrivit ultimelor discuții, această majorare salarială se va acorda angajaților, în urma creșterii tarifului pe caz ponderat la spitale. Contractul-cadru, încheiat de fiecare furnizor de servicii medicale cu Casa de Asigurări de Sănătate, va fi supus modificării, în așa fel încât fiecare spital va avea un coeficient de creștere a tarifului pe caz ponderat, care să acopere întregul necesar financiar de 25%. Ulterior, casele de asigurări vor încheia acte adiționale cu fiecare spital, pentru a le acorda bugetul necesar acestei creșteri salariale.
De aceste creșteri salariale va beneficia personalul din unitățile sanitare publice cu și fără paturi, centrele de diagnostic și tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncționale, unitățile specializate de urgență și transport sanitar public, inclusiv unitățile sanitare aflate în subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităților penitenciare, personalul din rețeaua de medicină școlară, asistență medicală comunitară, precum și alte unități sanitare și medico-sociale publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?