Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Mihai Copaci nu vrea să se pună rău cu colegii liberali


Dezvăluirile publicate de „Monitorul de Vrancea”, despre mercurialul din PNL cu ocazia sondajului pentru alegerile locale, au stârnit vâlvă în organizația liberală. Bineînțeles că pe liberali îi interesează cum de au ajuns la noi asemenea informații, așa că au început să se acuze unii pe alții.      Președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci, ne-a trimis chiar un drept la replică în care a ținut să precizeze că nu a făcut nicio apreciere despre „colegii deputați ai PNL” cu privire la activitatea politică sau personală sau despre sondajele efectuate. „Consider că deciziile se adoptă în conformitate cu statutul și în spirit democratic prin votul majorității! De asemenea, consider că atacurile la persoană în presă nu sunt de natură a crea păreri ale publicului altele decât cele reale și nu poate fi deloc un mod de intimidare în spațiul politic indiferent de politicienii care încearcă asemenea metode”, spune Mihai Copaci.
    Reamintim că, potrivit unor surse autorizate, Săpunaru&Co ar fi cerut sume considerabile membrilor de partid care doreau să participe ca și candidați la alegerile locale din 2016. Pentru a figura pe liste, oamenii trebuiau să treacă de sondajul de opinie, care ar fi trebuit să arate ce consilieri doresc focșănenii. În aceste condiții, candidații cu vise de consilier local sau de primar pentru municipiu s-au căutat în buzunare pentru a răspunde solicitărilor de la partid. Nu de alta, dar altfel nu puteau intra pe lista de candidați. Iar dacă nu ești pe listă, ai lipit degeaba afișe și ai urlat la mitinguri.
    Sumele au variat în funcție de postul dorit. Cel mai puțin ar fi plătit candidații pentru funcțiile de consilier local de la Focșani, respectiv cinci sute de lei. Pentru candidații la Primăria Focșani suma solicitată de conducerea organizației ar fi fost mult mai mare – nu mai puțin de 2300 lei.
Chipurile, acești bani erau pentru plata sondajului. Problemele au apărut din cauza acuzațiilor că multe chestionare ar fi fost măsluite de oameni sponsorizați de tabăra Săpunaru. Scandalul a apărut în presă și au fost anulate zeci de chestionare unde operatorii de interviu, adică băieți de la PNL, ar fi trecut doar numele lui Nini Săpunaru și Cornel Noană. Așa că la final a ieșit tot cine a dorit Nini Săpunaru.
        Oficial, în conferințe de presă, liberalii au spus doar care ar fi potențialii candidați, însă pe surse, oameni din partid ne-au confirmat că orice liberal ar pierde alegerile de la Focșani dacă intră în competiție cu actualul primar Decebal Bacinschi. Pe acest sondaj reclamat că ar fi măsluit până la conducerea centrală de la București apar numele lui Nini Săpunaru, Cornel Noană, Tudorel Trofin, Mihai Copaci. Lista liberalilor care s-au înscris pentru sondaj cuprinde mai multe nume, printre care Fevronia Stoica și Sorin Hornea.
    Sursele noastre au spus că scandal mare ar fi între deputatul traseist la mâna a treia Florin Secară și Mihai Copaci, dar și între Secară și Săpunaru, bătălia dându-se pentru locul eligibil la Camera Deputaților.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?