Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Spitalul Dumbrăveni a fost verificat în vederea acreditării


Evaluatorii Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) au terminat verificările la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, începute luni. Cei doi membri ai comisiei au vizitat și secția exterioară a Spitalului Dumbrăveni, situată în Dumitrești. Costel Negoescu, managerul spitalului, ne-a spus că nu-și face probleme ca unitatea pe care o conduce să nu fie acreditată. „S-au realizat lucrări de reabilitare, modernizare și igienizare, s-au făcut dotări cu mobilier și obiecte sanitare. Urmează să primim un raport de preevaluare, la care putem face obiecțiuni dacă avem, apoi raportul de evaluare va fi trimis șefului CoNAS, care e cel care va aproba încadrarea spitalului într-un nivel de acreditare. Eu sper să obținem nivelul maxim de acreditare”, ne-a spus Negoescu.
    Membrii CoNAS verifică atingerea unor standarde referitoare la managementul strategic al organizării, managementul operațional al informațiilor, managementul resurselor umane, al modului de îngrijire, managementul calității serviciilor, drepturile pacienților și comunicarea, gestionarea datelor pacientului, managementul îngrijirilor de sănătate, prevenirea și gestionarea riscurilor, managementul infecțiilor nosocomiale, siguranța transfuziei și transplantului. Pentru această evaluare, conducerea unității a achitat suma de aproximativ 60 mii de lei.
    Următorul spital care va primi vizita comisiei de acreditare este cel din Vidra, pe 28 septembrie, urmat de Spitalul Adjud și de cel Militar. În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Focșani, membrii CoNAS au venit în decembrie anul trecut, dar până în prezent nu se știe dacă unitatea a primit acreditarea sau nu. În prezent, singura unitate medicală din Vrancea care a primit certificat de la CoNAS este Spitalul Orășenesc din Panciu. Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 și se va încheia în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?