VIDEO și FOTO! Salariații DSP Vrancea, în a șasea zi de protest: „Nu cedăm!”

0
593

Este cea de a șasea zi de protest la sediul DSP Vrancea, unde salariații au ieșit din nou în fața instituției, afișând mesajele: „În pandemie utili, în rest uitați”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „Salarii decente?!” .

Principala cauză care a dus la declanșarea protestului este faptul că salariile au rămas la nivelul anului 2018, deși inflația a crescut. Protestatarii solicită salarii egale cu cele ale angajaților caselor de asigurări de sănătate, ale căror revendicări au fost duse la îndeplinire în urma câtorva zile de proteste, și o lege unitară a salarizării în domeniul sanitar.

Încă de săptămâna trecută, angajați ai DSP-urilor din țară au organizat proteste spontane, inclusiv în Vrancea. Oamenii cer salarii mai mari și eliminarea discriminării între aceleași categorii de personal. Ministrul Sănatății, Alexandru Rafila, a explicat că majorările salariale se pot face doar prin hotărâri ale Guvernului, nu prin decizii ale ordonatorului de credite. El şi-a exprimat speranţa că se va găsi o soluţie pentru armonizarea salariilor între cei care lucrează pentru Casele de asigurări de sănătate şi cei din Direcţiile de sănătate publică.

„Expun problema în Guvern şi sper să putem să găsim o soluţie sau măcar un calendar de implementare a unor armonizări ale salariilor între cei care lucrează la Casele de asigurări de sănătate şi instituţiile subordonate Ministerului Sănătăţii, respectiv Direcţiile de sănătate publică”, a completat Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here