Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Campanii gratuite de sterilizare a câinilor cu şi fără stăpân


Primăria Orașului Panciu, în parteneriat cu Fundația Romania Animal Rescue Inc., organizează cea de-a treia campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu și fără stăpân, în perioada 8-9 septembrie 2015. Aceasta se va desfășura la Cabinetul Veterinar al orașului Panciu, la fel ca primele două campanii, derulate în lunile iulie și august. „Ideea organizării campaniei cu numărul 3 de sterilizare gratuită a câinilor cu și fără stăpân s-a conturat încă din timpul campaniei a doua, din perioada 21-22 august, când foarte multe solicitări de sterilizare a câinilor nu au putut fi onorate din cauza timpului acordat acestei acțiuni, care s-a dovedit a fi insuficient. Iubitorii de animale ne-au cerut în mod expres și această nouă campanie, care se va desfășura în zilele de 8 și 9 septembrie 2015, tot la Cabinetul Veterinar al orașului Panciu”, precizează primarul Iulian Nica.
    Toate campaniile de sterilizare organizate de Primăria Orașului Panciu și Romania Animal Rescue Inc. au ca scop reducerea numărului de câini fără stăpân și prevenirea abandonului canin. Primarul Iulian Nica îndeamnă cetățenii să aducă personal sau să semnaleze prezența cățelelor în teritoriu, pentru a fi transportate cu mijloacele Primăriei la Cabinetul Veterinar, în vederea sterilizării. „Fac un apel către populație să aducă sau să semnaleze prezența cățelelor în teritoriu, pentru ca acestea să fie aduse la Cabinetul Veterinar în vederea sterilizării. Oamenii trebuie să știe că animalele pot fi sterilizate începând cu vârsta de 4 luni, chiar dacă sunt în călduri sau gestante, singura contraindicație fiind fătarea recentă (mai puțin de 1 lună). Operația de sterilizare este cu atât mai eficientă în prevenirea afecțiunilor reproductive și mai ușor suportată de animal cu cât acesta este mai tânăr și a avut mai puține fătări. Este important de menționat că produsele contraceptive sub formă de pastile sau injectabile au efecte adverse periculoase, mai ales în cazul utilizării prelungite. Pentru sterilizarea câinilor, cetățenii trebuie să se programeze la numărul de telefon 0745/012.861”, a declarat primarul Iulian Nica.

    Campanie de sterilizare în Focșani, Cîmpineanca și localitățile limitrofe

    Proprietarii de câini din Focșani, Cîmpineanca și localitățile limitrofe sau pur și persoane iubitoare de patrupede fără stăpân, care vor să își sterilizeze animalele, o pot face gratuit în cadrul unei acțiuni care va avea loc zilele următoare. Acțiunea este organizată de un grup de iubitori de animale, care au hotărât să se implice și să salveze cât mai multe animale părăsite. Una dintre soluții este sterilizarea, în special a câinilor comunitari. Sterilizările vor fi efectuate de o echipă profesionistă de medici veterinari ai fundației Romania Animal Rescue Inc. Campania de sterilizări gratuite va avea loc în perioada 4-5 septembrie, la Școala Pietroasa din Cîmpineanca. Proprietarii de animale pot face rezervări apelând la numerele de telefon 0754.473.720 și 0737.658.663. Celor care vor să vină cu animalele, echipa de medici le recomandă să nu hrănească animăluțele cu 12 ore înainte de sterilizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?