Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Unele blocuri din Adjud au intrat în reabilitare


Reprezentanții autorității locale din municipiul Adjud au demarat lucrările de reabilitare termică a trei blocuri. Finanțarea este asigurată prin Programul național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, derulat conform OUG 18/2009, etapa I. „În urmă cu aproape două săptămâni am demarat lucrările de reabilitare termică a trei blocuri prinse în prima etapă, pentru care deja s-a organizat licitație, iar firma declarată câștigătoare este General Construct. În prima fază, MDRAP va aloca anul acesta, pentru aceste blocuri, suma de 315 mii lei”, a precizat primarul Constantin Armencea.
Acesta a arătat că municipalitatea a mai depus un proiect la MDRAP, pentru reabilitarea termică a tuturor blocurilor situate de o parte și de alta a bulevardului Republicii. Reabilitarea se va face tot prin Programul național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, derulat conform OUG 18/2009. „Sperăm să obținem finanțare și pentru acest proiect, care nu înseamnă numai reabilitare termică, ci și o integrare a acestor blocuri într-un cadru urbanistic general”, a precizat primarul.
Edilul șef din Adjud a precizat că municipalitatea intenționează să obțină finanțare europeană pentru trei obiective de investiții, respectiv Campusul Åžcolar „Emil Botta”, Åžcoala „Principele Radu” și Creșa cu program prelungit din Adjud. „Vrem să obținem finanțare europeană pentru trei obiective de investiții, respectiv Campusul Åžcolar «Emil Botta», Åžcoala «Principele Radu» și Creșa cu program prelungit din Adjud. Campusul Åžcolar «Emil Botta» se află în construcție în fază avansată, iar lucrările au fost oprite din lipsă de fonduri. Conform estimărilor specialiștilor, pentru finalizarea celor trei investiții ar mai fi nevoie de aproximativ 2 milioane de euro”, a precizat primarul Constantin Armencea.
Printre proiectele pe care municipalitatea din Adjud le are în derulare se află modernizarea spațiilor verzi, modernizarea centrului civic reabilitarea unor  străzi și a trotuarelor, reabilitarea primăriei vechi, finalizarea lucrărilor la noul sediu al primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?