Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Proiectul privind parcarea cu plată în Focșani, discutat de consilieri în septembrie


Proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare din municipiul Focșani va fi supus dezbaterii plenului Consiliului Local în ședința ordinară de luna viitoare. Anunțul a fost făcut în ședința Consiliului Local Focșani de joi, de președintele de ședință, Cătălin Vrabie. Acesta a declarat că deși Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de parcare din municipiul Focșani a fost supus dezbaterii publice, încă mai sunt solicitări în ceea ce privește modificarea acestuia. „Rog pe toți cei care au ceva de adăugat sau de modificat la acest Regulament de organizare și funcționare a sistemului de parcare din municipiul Focșani să o facă până la sfârșitul lunii viitoare pentru a putea fi dezbătut și aprobat de plenul Consiliului Local Focșani”, a precizat consilierul local Cătălin Vrabie.
Proiectul de act normativ privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare din municipiul Focșani a fost postat pe site-ul municipalității și prevede mai multe noutăți în ceea ce privește tarifele dar și modalitățile de plată. Tariful de parcare va putea fi plătit prin SMS de pe telefonul mobil, la un număr scurt sau prin folosirea unui card de parcare preplătit. Tarifele pentru utilizarea parcărilor cu plată propuse prin noul regulament sunt pentru o oră, o zi, card preplătit, abonamente lunare sau anuale. O oră va costa un leu, iar un tichet de parcare pentru o zi va costa cinci lei. Cardul preplătit va avea valori cuprinse între 10 și 100 lei. Valoarea unui abonament lunar va fi de 30 lei, trimestrial – 50 lei, semestrial – 80 lei, iar anual 120 lei. Persoanele juridice care vor să încheie un contract de rezervare vor plăti 600 lei anual.
Tarifele de bază pentru închirierea parcărilor de reședință din Focșani vor fi de 10 lei/loc parcare/lună pentru persoane fizice și de 50 lei/loc parcare/lună pentru persoanele juridice. Cei care solicită loc de parcare pentru al doilea autovehicul sau mai multe autovehicule vor achita alți 15 lei/loc parcare/lună în cazul persoanelor fizice și alți 30 lei/loc parcare/lună în cazul celor juridice.
De reținut că la dezbaterea condusă de viceprimarul Gabriel Necula, care a avut loc marți, au participat doar trei persoane și doar una dintre ele a ridicat o problemă legată de faptul că pe strada Oituz nr 2, locatarii nu au locuri de parcare pentru că acestea sunt ocupate de mașinile angajaților de la băncile din zonă și de cei ai unei firme de telefonie. În timpul discuțiilor s-a ridicat și problema locurilor de parcare pentru persoanele cu handicap, care sunt mai mereu ocupate de alte mașini.
La rândul său, consilierul local Bogdan Matișan a precizat că va face cel puțin două amendamente, unul legat de posibilitatea închirierii unui loc de parcare și de către persoanele care locuiesc cu chirie. Asta pentru că formularea din regulament este ușor ambiguă, în sensul că la documentele necesare se preciza că este nevoie de actul de proprietate. Tot el a precizat că este nevoie și de o semnalizare corespunzătoare, astfel încât cei care se află în tranzit să știe unde își pot lăsa mașinile și cum pot achita locul de parcare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?