Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Focșani: Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, realizat în proporție de 96%


Viceprimarul municipiului Focșani, Gabriel Necula, a declarat că amplul proiect cu finanțare europeană intitulat „Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) pentru cartierele Sud, Mîndrești și Laminorul”, care are mai multe componente, a fost realizat în proporție de 96 la sută, urmând a fi finalizat până la sfârșitul anului. „Proiectul PIDU este realizat în proporție de 96 la sută, mai sunt câteva probleme de rezolvat și eu sunt convins că vor fi rezolvate în așa fel încât să finalizăm acest proiect important în termenul stabilit. Să nu uităm că am avut aproape 2 săptămâni de ploi, care au dus la întârzierea unor lucrări”, a precizat viceprimarul Gabriel Necula.
Până la sfârșitul lui 2015 trebuie finalizate toate lucrările prevăzute în ultimele două proiecte din cadrul PIDU, respectiv „Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune Sud – Est a municipiului Focșani” și „Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona de acțiune sud – est”. Al treilea proiect din cadrul PIDU, referitor la sistemul de supraveghere video, a fost finalizat și are dispeceratul la punctul termic PT 69.
Proiectul PIDU, care a început în decembrie 2011, are ca obiective: modernizarea și reabilitarea străzilor și trotuarelor, în vederea controlului intensității circulației și a decongestionării străzilor adiacente; amenajarea spațiilor de parcare și implementarea unui concept rațional pentru traficul staționar, în vederea protejării spațiilor verzi; crearea de piste pentru bicicliști; modernizarea stațiilor de autobuz; reabilitarea spațiilor verzi și introducerea unui sistem de supraveghere video urbană. Valoarea totală a acestuia este de 59 milioane de lei, proiectul fiind cofinanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere. Reabilitarea și modernizarea vizează spațiile publice urbane din zona de acțiune Sud – Est a Focșaniului, în cartierele Sud, Laminorul și Mîndrești.
În cadrul PIDU sunt modernizate și reabilitate următoarele străzi: în cartierul Mîndrești – Luceafărului, Trandafirilor, Luminiței, Liliacului, Lăcrămioarei, Bălți, Dumbrava, Toporași, Berzei, Izvor, Dâmbovița, Făget, Nuferilor; în cartierul Laminorul – Militari, C. Brâncoveanu, Mugur, Ghica Vodă, Aleea și Strada Laminorului; în cartierul Sud – Aleea 1 Iunie, Aleea Echității, Aleea Stadionului, Constructorului, Cornel Coman, Col. Vasilescu, Emanoil Petruț, Soveja, Mihai Viteazu.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?