Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Dă click pe voluntariat! Un proiect pentru încurajarea implicării tinerilor


Asociația „Lumea lui Pinocchio” din Panciu, în parteneriat cu Asociația „Voluntariat pentru Viață” și Asociația pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu” implementează, în Vrancea, un nou proiect, prin intermediul Fondului ONG. Intitulat  „Dă click pe voluntariat”, proiectul își propune să identifice oferta de voluntariat de la nivelul județului nostru, ofertă care se va întâlni cu cererea de voluntariat.
    Potrivit celor spuse de Daniel Drăgan, din cadrul Asociației „Voluntariat pentru Viață”, proiectul are o perioadă de implementare de 12 luni, cu o valoare totală de 34.778,64 euro, și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. „Proiectul are drept obiectiv general răspândirea ideii și practicii voluntariatului ca una dintre cele mai înalte forme de cetățenie activă, de participare constructivă și democratică la viața societății civile, ca un instrument de incluziune socială și dobândirea de cunoștințe și abilități prin metode de educație non-formală. În special, proiectul are ca scop creșterea gradului de conștientizare și implicare a tinerilor din județul Vrancea în probleme legate de voluntariat, ca o oportunitate de a fi de serviciu în comunitatea lor, îndreptată spre populația cea mai vulnerabilă, de exemplu minoritățile romilor, vârstnici etc. și, de asemenea, ca o oportunitate pentru creșterea personală și profesională”, a declarat Daniel Drăgan.
    Proiectul are, printre obiectivele specifice, identificarea și promovarea, pe parcursul celor 12 luni ale proiectului, a oportunităților de voluntariat la nivel local, național și internațional oferite de organizații ale societății civile și instituții publice din Vrancea, voluntarilor de orice vârstă și de orice grup social. De asemenea, se urmărește încurajarea implicării tinerilor, elevilor și studenților în activități de voluntariat, printr-o campanie de conștientizare în școlile locale, prin diseminarea mărturiilor tinerilor voluntari și prin promovarea unor noi experiențe de voluntariat.
    Nu în ultimul rând, proiectul are ca obiectiv specific și dezvoltarea unor rețele ale organizațiilor neguvernamentale din Vrancea și favorizarea întâlnirilor, prin schimb și dialog între asociații, instituții publice și voluntari. Eforturile depuse de voluntari de toate vârstele și proveniți din diferite medii sociale vor fi surprinse și făcute cunoscute printr-o expoziție de fotografie.
    Proiectul a demarat în luna mai și va dura până în aprilie 2016, timp în care vor fi organizate o serie de activități. „Este vorba despre realizarea unui ghid de oportunități de voluntariat, cursuri de instruire și de perfecționare pentru operatorii din sectorul non-profit, activități practice de voluntariat, organizarea unui concurs fotografic și a unei expoziții itinerante despre lumea voluntariatului. Rezultatele așteptate sunt legate de promovarea cetățeniei active, promovarea valorilor democratice și dezvoltarea de rețele ale organizațiilor neguvernamentale. Beneficiari vor fi ONG-urile, autoritatile publice, tineretul și cetățenii din județul Vrancea”, a detaliat Daniel Drăgan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?