Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Spitalul Judeţean primeşte 18,3 milioane de lei pentru aparatură medicală ultraperformantă


Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani va face, anul acesta, investiții în aparatură modernă de specialitate, în valoare de 18,3 milioane de lei. Deja prima tranșă, în valoare de 3,3 milioane de lei, a fost aprobată și va intra în conturile Spitalului Județean în zilele următoare. Cu acești bani va fi achiziționat un computer tomograf modern, trei ecografe Doppler și aparatură de înaltă performanță pentru secția de gastroenterologie.

    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani va primi de la Ministerul Sănătății suma de 18,3 milioane de lei, bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală de investigații de ultimă generație. 
Directorul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, a declarat că Ministerul Sănătății a alocat acești bani ca urmare a intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Acesta a adăugat că banii vor fi alocați Spitalului Județean în două tranșe și vor fi folosiți integral pentru dotarea cu aparatură medicală. „Spitalul Județean de Urgență «Sfântul Pantelimon» din Focșani va primi anul acesta de la Ministerul Sănătății 18,3 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală de investigații ultraperformantă. În prima etapă, care deja a fost aprobată de ministrul Nicolae Bănicioiu, Spitalul Județean va primi 3,3 milioane de lei, bani cu care va fi achiziționat un Computer Tomograf ultra performant, trei ecografe Doppler și aparatură pentru video endoscopii digestive superioare și inferioare. Este vorba de echipamente medicale de care spitalul are mare nevoie în acest moment”, a precizat Mîndrilă.
    Directorul Spitalului Județean a menționat că în etapa a doua, unitatea pe care o conduce va mai primi încă 15 milioane de lei, ce vor fi folosiți pentru dotarea blocului operator cu aparatură medicală de specialitate, dar și pentru dotarea Secției Anestezie și Terapie (ATI). „Tot anul acesta, în etapa a doua, după cum a definit-o Ministerul Sănătății, Spitalul Județean va primi încă 15 milioane de lei, bani ce vor fi folosiți pentru dotarea blocului operator cu aparatură medicală de specialitate, dar și pentru dotarea Secției Anestezie și Terapie. Acești bani și acest proiect este vital pentru Spitalul Județean deoarece atât la Blocul Operator, cât și la ATI nu s-au mai făcut dotări de dinainte de Revoluție”, a afirmat Constantin Mîndrilă.

    Spitalul Județean va fi reabilitat

    Directorul Spitalului Județean a ținut să-i mulțumească președintelui Consiliului Județean pentru sprijinul acordat. „Å¢in să mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în alocarea celor peste 18 milioane de lei pentru dotarea cu aparatura medicală necesară desfășurării în bune condiții a activității din această unitate medicală. Sperăm ca până la sfârșitul acestui an să parcurgem procedurile necesare pentru achiziționarea aparaturii medicale stabilite prin finanțările alocate în cele două etape”, a spus Mîndrilă. 
Acesta a adăugat că, tot cu sprijinul președintelui Marian Oprișan, Spitalul Județean va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. „În acest moment ne aflăm în faza de reactualizare a studiului de fezabilitate și expertiză tehnică în regim de urgență și depunerea acesteia la Ministerul Sănătății pentru a obține finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean”, a încheiat directorul Mîndrilă.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?