Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Încă un caz de boală Lyme a fost confirmat


   A fost confirmat ce de-al treilea caz de boală Lyme în Vrancea. Este vorba de un bătrân de 76 de ani, din Jariștea. Aceast a fost mușcat de o căpușă în urmă cu câteva săptămâni, iar probele testate în laborator au confirmat prezența bolii. În ultima lună, două femei de 32, respectiv 44 de ani, au primit același diagnostic. Anul trecut, 13 vrânceni au fost diagnosticați cu boala Lyme. Din fericire, a scăzut numărul persoanelor mușcate de căpușe, în ultima săptămână ajungând la Spitalul Județean de Urgență Focșani 7 persoane.
   Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) spun că boala Lyme poate afecta pielea, încheieturile, sistemul nervos, dar și alte sisteme sau organe. Simptomele acestei boli sunt descrise, adesea, în trei stadii. „Primul semn al infecției este o urticarie circulară, care apare în   1-2 săptămâni de la infecție, dar poate apărea chiar și la 30 de zile. Această urticarie are adesea un aspect caracteristic de țintă, cu un punct roșu, înconjurat de o zonă roșie ce se extinde. Urticaria trece, de obicei, în circa o lună. Împreună cu urticaria, persoana infectată poate avea simptome asemănătoare celor ale gripei. Persoana bolnavă se poate simți foarte obosită și foarte rău și poate avea urticarie în mai multe zone, diferite de locul înțepăturii”, explică specialiștii DSP.
   Boala Lyme poate afecta inima, ducând la bătăi neregulate sau la dureri în piept. Poate să cuprindă inclusiv sistemul nervos, provocând paralizie facială sau furnicături și amorțire a brațelor și picioarelor. De asemenea, din cauza bolii Lyme, pot apărea dureri de cap cu senzație de înțepenire a gâtului. Potrivit medicilor, boala Lyme diagnosticată la timp se poate trata cu antibiotice, administrate timp de 3-4 săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?