Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

DULCEGĂRII Mehedinți: Prăjitura cu zmeură, un desert de sezon


Prăjitura cu zmeură este un produs de cofetărie pe care îl prepară săptămânal în sezonul de vară gospodinele din zona de munte a județului Mehedinți.
Mihaela Smeu, din localitatea Bala, este de părere că fructele zmeurei, din moși-strămoși, sunt excelente pentru o terapie naturistă, ele utilizându-se, în special, pentru arsuri gastrice, diabet, afecțiuni oculare, în tratarea asteniilor și a bolilor de piele. ”Pentru pregătirea acestui desert, conform rețetei moștenită din vechime, avem nevoie de următoarele ingrediente: 400 grame de zmeură, 6 ouă, 200 grame de zahăr, 350 grame făină, 30 grame frișcă, 3 foi de gelatină, 3 grame fistic, 30 grame mascarpone, 0,3 ml. esență de migdale și câteva firicele de petale din șofran”, a precizat gospodina din Bala.
Modul de preparare al acestei prăjituri este următorul: mai întâi se pregătește un blat de pandișpan din albușurile a șase ouă, patru lingurițe de zahăr și șase linguri de făină. Gălbenușurile se amestecă împreună cu patru linguri de zahăr și se bat în castron cu telul, apoi se adaugă mascarponele amestecând încet. Peste compoziția obținută se toarnă frișca bătută, se amestecă, și se completează cu gelatina. Blatul se taie în felii, se însiropează cu sirop obținut din zahăr peste care s-a introdus apa în care s-a dizolvat esența. După această operație se construiește prăjitura așezând alternativ foile de blat, crema și zmeura. Se lasă la rece aproximativ o oră și jumătate. Se ornează cu zahăr caramelizat ușor în care s-a introdus fisticul și șofranul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?