Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

GALERIE FOTO: 10 pisici şi 86 de câini cu şi fără stăpân, sterilizaţi gratuit la Panciu


Primăria Orașului Panciu a organizat, în perioada 21-22 august 2015, cea de-a doua campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu și fără stăpân. Aceasta s-a derulat în parteneriat cu Romania Animal Rescue Inc., la Cabinetul Veterinar al orașului, din Bd. Independenței 46. În cele două zile au fost sterilizate 96 de animale, dintre care 86 câini – 37 fără stăpân și 49 cu stăpân, precum și 10 pisici. Specialiștii care au efectuat operațiile de sterilizare au fost sprijiniți de echipe ale Primăriei Orașului Panciu care au asigurat transportul gratuit al animalelor la Cabinetul Veterinar. După sterilizare, câinii au fost crotaliați (li s-a aplicat o marcă metalică pe o ureche, în semn de recunoaștere) și au fost readuși în locul de unde au fost ridicați.
    Întreaga acțiune a fost coordonată de primarul Iulian Nica. Edilul-șef consideră că și această campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu și fără stăpân a avut același impact pozitiv în comunitatea locală, întocmai ca prima campanie, derulată în perioada 18-19 iulie 2015. „Desfășurarea în condiții optime a campaniei din zilele de 21 și 22 august s-a datorat, în egală măsură, echipei de specialiști de la Romania Animal Rescue Inc., dar și cetățenilor orașului Panciu, care s-au implicat și ne-au sprijinit în identificarea și aducerea, din teritoriu, a animalelor ce au fost sterilizate. Mă bucur că toți au înțeles obiectivele campaniei – reducerea numărului de câini de pe străzi și prevenirea abandonului canin – și au susținut soluționarea acestor probleme într-o manieră civilizată. Pe această cale, doresc să le adresez mulțumiri tuturor celor care au fost alături de noi – specialiști, voluntari, iubitori de animale”, a declarat Iulian Nica.
    Primarul a precizat faptul că, datorită succesului de care au beneficiat cele două campanii, administrația locală intenționează să organizeze, în luna septembrie 2015, și o a treia campanie gratuită de sterilizare a câinilor comunitari.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?