Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei


Marți, 29 septembrie 2015, ora 9.00, la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, se va desfășura un nou examen de capacitate preoțească, la care vor participa numai tinerii licențiați în Teologie – fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Programa pentru examenul de capacitate preoțească (titularizare) va fi axată pe probleme sacramental-liturgice, pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educative actuale, concursul propriu-zis constând dintr-o probă scrisă și una orală.
Înscrierea candidaților se face la Centrul Eparhial, până în data de 24 septembrie, pe baza unui dosar care trebuie să conțină următoarele documente: actul de studii și foia matricolă; curriculum vitae; dovadă de la preotul paroh/duhovnic că nu are impedimente canonice la hirotonie.
În conformitate cu normele metodologice în vigoare, „pentru candidații care doresc numirea într-un post clerical, titularizarea pe posturile scoase la concurs de Centrul Eparhial este obligatorie și se face în baza examenului de capacitate preoțească” (Hotărârea Sfântului Sinod nr. 1199/2008).
Media minimă de promovare a examenului de capacitate preoțească este 7.00 (șapte); acesta este valabil timp de un an de zile, cu excepția candidaților care au obținut media generală cel puțin 9.00 (nouă), pentru care valabilitatea examenului se prelungește pe durata a doi ani (Hotărârea Sfântului Sinod nr. 7764/2013).

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?