Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Lumea sportului vrâncean îşi aduce aminte de fostul antrenor Viorel Ion


Regretatul antrenor de rugby Viorel Ion va fi comemorat duminică, 16 august, de la ora 10.00, pe Stadionul Tineretului din Focșani, în cadrul primei ediții a unui Memorial care va purta numele tehnicianului plecat prea devreme dintre noi. Întrecerea, organizată de Liceul cu Program Sportiv Focșani și de catedra de rugby, se adresează echipelor Under 16 din România. „Avem confirmarea deja de la nouă cluburi din țară care vor să participe la acest Memorial, pe care îl organizăm în memoria unui fost mare om și antrenor deosebit, Viorel Ion”, a spus antrenorul de rugby Romeo Păun, cel care se ocupă în prezent de destinele sportului cu balonul oval din Vrancea. Partidele se vor disputa pe cele două terenuri ale Stadionului Tineretului din Focșani.
Considerat promotorul sportului cu balonul rotund în Vrancea, Viorel Ion a fost unul din cei mai apreciați tehnicieni la nivel național, fiind de-a lungul vremii și antrenor la Lotul Național al României. S-a dedicat trup și suflet sportului rugby-ului, niciodată nu i-a plăcut să piardă și a vrut să facă la Focșani una dintre cele mai performante școli de rugby din România. A reușit, mulți dintre elevii săi jucând acum la marile formații din campionatele Italiei, Franței și Românie. Creator al școlii de rugby de la Focșani, profesorul și pedagogul Viorel Ion a construit jucători și echipe, caractere.
Copiii veniți la școala lui au plecat spre marea performanță – sau spre viață, pur și simplu – ca barbați adevărați. A adus rugbiului focșănean medalii naționale, a dat rugbiului românesc, campioni iar rugbiului internațional, numeroși jucatori care au evoluat în campionate puternice onorând numele și renumele celui care i-a format, profesorul Viorel Ion. Totodată, cei mai buni rugbiști ai Vrancei care au evoluat în perioada 1980-1990 se vor întâlni duminică, pe Stadionul Tineretului din Focșani pentru a sărbători 35 de ani de la înființarea secției de rugby din Vrancea, întâlnire la care foștii performeri ai județului vor onora invitația organizatorilor și vor să se revadă cu cei care au pus umărul la dezvoltarea fenomenului rugbistic vrâncean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?