Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Guvernul PLĂTEŞTE exproprierile făcute pentru DN2 D Focşani – Ojdula


Peste 1,5 milioane lei va plăti Ministerul Transporturilor pentru imobilele expropriate la lucrările de reabilitare și modernizare a DN2 D Focșani – Ojdula. Au fost expropriate persoane fizice, societăți comerciale, primării, obști, care acum vor putea primi banii pentru terenurile preluate de stat. Sunt terenuri de pe raza localităților Bolotești, Vidra, Valea Sării, Bârsești, Negrilești, Tulnici, Ojdula, Târgu Secuiesc. „Sumele individuale…se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România la dispoziția proprietarilor de imobile, pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică completat conform art. I pct. 1 în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii”, se arată în Hotărârea de Guvern.
    De departe cei mai mulți bani vor fi plătiți către Obștea de Moșneni din Tulnici. La un calcul rapid, cea mai mare obște vrânceană ar urma să primească peste 529 mii lei, adică o treime din valoarea totală a exproprierilor. La polul opus se află Primăria Tulnici, care ar trebui să primească…8 lei. Lista completă a persoanelor expropriate, a suprafețelor și a sumelor de bani a fost publicată deja în Monitorul Oficial.
    Drumul național 2 D este de peste 30 de ani, visul vrâncenilor, dar și cea mai complexă lucrare care se realizează în prezent pe drumurile din România. Doar pentru drumul până la limita cu județul Covasna, au fost realizați în jur de 15 mii metri liniari de coloane, 50 de mii de metri de mini-piloni, 130 de mii metri cubi de betoane, 20 de kilometri și jumătate de ziduri. Siguranța rutieră pe DN 2D respectă toate normele europene, constructorul utilizând 37 de kilometri de parapeți metalici pe sectorul de drum Tulnici-Lepșa-Limită județ Covasna. De asemenea, la solicitarea șefului administrației județene, Marian Oprișan, au fost amenajate nu mai puțin de 30 de parcări în special pe sectorul de drum Tabăra Gălăciuc -Greșu. Aici sunt oferite spații de parcare atât pentru autoturisme cât și pentru camioane.
    Președintele Marian Oprișan a arătat că investiția de pe Valea Putnei este o lucrare chiar mai dificilă decât Transfăgărășanul. „Cred că este pentru prima oară când Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale și o administrație județeană, împreună, reușesc să treacă după 1989 Carpații. Din punct de vedere al complexității, este o lucrare mai dificilă decât Transfăgărășanul”, aprecizat președintele Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?