Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Odobeşteanul de 72 de ani care și-a strangulat nevasta rămâne în arest


Magistrații Tribunalului Vrancea au menținut ieri, măsura arestului preventiv în cazul lui Ion Poșircă, bărbatul trimis în judecată la finele lunii trecute pentru că și-a strangulat nevasta. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Poșircă Ion. În baza art. 207 alin.4 C.pr.pen, menține măsura arestării preventive a inculpatului Poșircă Ion. Fixează termen, pentru discutarea măsurii arestării preventive la data de 21.08.2015. Fixează termen pentru discutarea eventualelor cereri și excepții la data de 09.09.2015, cu citarea părților. Cu drept de contestație”, se arată în decizia instanței.
    Bărbatul de 72 de ani, din Unirea-Odobești, a fost trimis în judecată pentru omor la finele lunii iunie, după ce în luna mai a.c., și-a omorât soția cu sânge rece.
Crima a fost comisă în noaptea de 18 spre 19 mai și s-a aflat abia dimineață, când bărbatul le-a spus polițiștilor ce a făcut. A povestit că în seara zilei de 18 mai a avut un conflict cu soția sa, care a degenerat și s-a ajuns la omor. În timp ce femeia vroia să fugă din casă, bărbatul i-a înfășurat cablul de la un prelungitor după gât și a strangulat-o. A stat toată noaptea lângă cadavru, considerând că nu are sens să mai anunțe pe cineva, pentru că era târziu și nu mai era nimic de făcut. „La data de 19 mai a.c., ora 06.15, polițiștii din Odobești au fost sesizați de P. Ion, de 72 ani, din localitate, despre faptul că în seara zilei de 18 mai a.c., în jurul orei 22.00, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu soția sa, P. Stănica, de 61 ani, pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit un conflict. În urma acestui conflict, bărbatul și-ar fi strangulat soția cu un cablu electric, femeia decedând în scurt timp. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor”, au transmis atunci polițiștii.
    Potrivit informațiilor primite de la vecini la momentul crimei, între cei doi soți ar mai fi existat conflicte, motiv pentru care copiii lor, din căsătorii anterioare, nu ar fi fost de acord cu relația. Nici vecinii celor doi nu vedeau lucrurile cu ochi buni, aceștia spunându-ne, cu teamă, că bărbatul obișnuia să bea și se certa mereu cu soția. Atât cu ea cât și cu alte persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?