Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Minus 26,2 grade Celsius la Întorsura Buzăului


Mercurul din termometre a coborât, sâmbătă dimineață, până la minus 26,2 grade Celsius la Întorsura Buzăului, județul Covasna, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din această iarnă, în zona respectivă.

Cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, între minus 26,2 și minus 20 de grade Celsius, au fost înregistrate, sâmbătă dimineață, în mai multe localități din județul Covasna. 
Potrivit reprezentanților dispeceratului Stației de meteorologie de la Întorsura Buzăului, valorile de temperatură au coborât, sâmbătă dimineață, până la minus 26,2 de grade Gersius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă în zonă.
Ger a fost, sâmbătă dimineața, în tot județul Covasna, minimele înregistrate fiind de minus 20 grade Celsius la Sfântu Gheorghe, minus 17 grade Celsius la Baraolt și minus 11 grade la Târgu Secuiesc. Meteorologii se așteaptă ca frigul să persiste și în următoarele zile.
În luna ianuarie, recordul în această zonă a fost înregistrată în 1963 și 1990 când termometrele arătau minus 35,5 grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă s-au înregistrat minus 36 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?