Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: ÎPS Ciprian a vizitat Spitalul Judeţean, după slujba de la Capela „Sf. Pantelimon”


Spitalul Județean de Urgență Focșani a fost în sărbătoare. Ieri, a fost serbat patronul spiritual al unității, Sfântul Pantelimon, cunoscut și sub numele de „doctorul fără de arginți”. Pentru că și biserica din curtea Spitalului Județean de Urgență îl are ocrotitor tot pe Sfântul Pantelimon, mai mulți preoți, alături de părintele Ion Gherman și ÎnaltPreaSfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, au oficiat o slujbă religioasă specială, la care au participat medici și pacienți. Slujba a fost oficiată de cinci preoți, în frunte cu ÎPS Ciprian, în foișorul din spatele bisericii, la final fiind pomenite toate cadrelor medicale care au muncit la Spitalul Județean, dar au trecut la cele veșnice.”A fost o mare bucurie pentru noi că a fost prezent ÎPS Ciprian. Este pentru prima dată când vine la noi. După ce s-a terminat slujba, ÎnaltPreaSfinția Sa a mers în spital, a vorbit cu pacienții și le-a oferit pachețele cu alimente. Ne-a spus că va mai veni la noi”, ne-a declarat părintele Ion Gherman.
    În cadrul acestei slujbe au fost sfințite 400 de pachete cu alimente, care au fost distribuite apoi pacienților internați în toate secțiile. „A fost un eveniment deosebit de emoționant pentru noi, pentru spital. Au fost pomenite toate cadrele medicale care au muncit în acest spital. De asemenea, ÎnaltPreaSfințitul a fost prin Secția de Dializă, dar și pe la Unitatea de Primire Urgențe, unde a vorbit cu pacienții, cadrele medicale și le-a binecuvântat. A fost un momentit deosebit pentru noi și ne dorim ca ÎPS să revină”, ne-a declarat managerul Constantin Mîndrilă.
    După ce a fost finalizată slujba din foișorul din spatele bisericii, ÎPS Ciprian, alături de soborul de preoți au mers în spital, unde le-au oferit pacienților pachețele, iconițe și au vorbit cu pacienții. În pachetele primite, care au fost făcute în colaborare cu conducerea Spitalului Județean, bolnavii au găsit fructe, legume și diferite alimente.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?