Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Peste O SUTĂ de pisici şi câini, STERILIZAŢI la Panciu


    Primăria Panciu a organizat, în perioada 18-19 iulie, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu și fără stăpân. Acțiunea s-a derulat în parteneriat cu Romania Animal Rescue Inc. și a avut ca scop reducerea numărului de câini comunitari de pe teritoriul orașului Panciu și prevenirea abandonului canin.
    În cele două zile, voluntarii asociației au sterilizat 105 animale – 90 de câini și 15 pisici. Din cei 90 de câini sterilizați, 32 au provenit din rândul câinilor comunitari (30 de femele și 2 masculi), ceilalți fiind câini cu stăpân. „Este prima campanie de acest fel organizată în orașul Panciu și pot afirma că aceasta s-a bucurat de un real succes. Cetățenii i-au înțeles importanța și au susținut desfășurarea ei. Au venit cu câini comunitari, dar și cu câinii din gospodăriile proprii. Primăria Orașului Panciu a venit în sprijinul tuturor cu mașini care au transportat câinii atât la cabinetul veterinar, cât și înapoi, în teritoriu, după finalizarea procedurii de sterilizare„, a declarat primarul Iulian Nica.
    Acesta a mulțumit pentru colaborare doctorului Aurelian Ștefan, echipei Romania Animal Rescue Inc., medicului veterinar Neluțu Manea, voluntarilor, precum și tuturor cetățenilor care au contribuit la reușita campaniei de sterilizare. Iulian Nica a precizat că Primăria Orașului Panciu va organiza încă o campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu și fără stăpân în perioada 22-23 august 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?