Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Vrânceanul Iulian Matache, viitorul MINISTRU al Transporturilor


Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, pe Twitter, că îl propune pe Iulian Matache pentru funcția de ministru al Transporturilor. „În baza deciziei BPN al PSD am decis să-l propun pe dl Iulian Matache pentru funcția de Ministru al Transporturilor! Îi urez succes”, a spus Ponta. Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor. Conform unei decizii a Curții Constituționale, șeful statului nu poate refuza a doua propunere pe care PSD a făcut-o, în persoana lui Iulian Matache.
    Iulian Matache este secretar de stat în Ministerul Transporturilor și delegat la conducerea ministerului, după ce Ioan Rus și-a dat demisia. El a lucrat la Administrația de Drumuri și Poduri Vrancea, a fost director al Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Vrancea, dar și secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Are 43 de ani și este căsătorit cu președinta Tribunalului Vrancea, Daniela Matache. A absolvit atât Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, având diplomă de licență de inginer, cât și Facultatea de Drept. A absolvit, de asemenea, cursuri masterale și universitare, programe de perfecționare.  

UPDATE! Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcția de ministru al Transporturilor. 

27 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?