Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Patronul Romcarm Adjud rămâne în arest preventiv


Dănuț Dodu, unul dintre asociați și administratorul societății Romcarm Prod Distribution Adjud, care a fost arestat preventiv pe 5 iulie, de magistrații Tribunalului Galați, la propunerea procurorilor DIICOT, rămâne în arest preventiv. Magistrații Curții de Apel Galați i-au respins, ieri, contestația formulată împotriva măsurii arestării preventive. Situația s-a schimbat și în cazul altor inculpați din dosar, împotriva cărora au fost luate inițial măsuri blânde, iar în apel au fost înăsprite.  „Respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul Dodu Dănuț (…) obligă pe inculpatul contestator Dodu Dănuț la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia instanței.
„Desființează în parte încheierea contestată, înlăturând dispozițiile privind luarea față de inculpații Dragomir Iulian Cristi, Scarlet Laurențiu și Galaction Petre Adrian a măsurii preventive a controlului judiciar și, în rejudecare: (…) dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpatul Dragomir Iulian Cristi, pe o durată de 30 de zile (…); dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpatul Scarlet Laurențiu, pe o durată de 30 de zile (…); dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpatul Galaction Petre Adrian, pe o durată de 30 de zile. Definitivă”, este decizia judecătorilor în cazul celorlalți trei inculpați, care au de respectat mai multe măsuri dacă nu vor să ajungă după gratii.
Anterior arestării, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Galați, sprijiniți de polițiști de la Crimă Organizată, au efectuat 31 de percheziții pe raza mai multor județe, între care și Vrancea, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 3.000.000 euro. Într-un comunicat de presă, procurorii DIICOT au făcut precizarea că „în cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând de la finele anului 2013, numiții D. D., S. L., G. P. A. și D. I. C. au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Membrii grupului au urmărit ca o societate comercială de pe raza județului Vrancea să practice prețuri sub cele concurențiale la produsele din carne prin diminuarea taxelor de plată către bugetul de stat, prin înregistrarea în evidențele societăților comerciale furnizoare, controlate de aceștia, a unor operațiuni economice fictive. Membrii grupului infracțional au instituit și preluat controlul unor societăți comerciale de «tip fantomă», prin care se realizau achiziții intracomunitare de carne de porc, operațiuni scutite de plata TVA la achiziție. Astfel, s-a eludat plata TVA datorată bugetului de stat pentru achiziții intracomunitare de carne de porc, contravaloarea taxei (24% din valoarea mărfurilor) fiind însușită de membrii grupului infracțional prin utilizarea unui mecanism de circulație a banilor bine pus la punct, între societăți comerciale de «tip fantomă». Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin comiterea faptelor ce fac obiectul acestui dosar penal, este de peste 3.000.000 euro”.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?