Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Prognoză ANM: Vreme caldă, cu temperaturi de 35 – 36 de grade, până pe 26 iulie


Vremea va fi caldă, cu temperaturi care, în unele intervale, se vor apropia de punctul de caniculă, însă, pe de altă parte, în unele zile instabilitatea atmosferică manifestată prin averse, descărcări electrice și vijelii își va face apariția în aproape toate regiunile, reiese din prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/, valabilă în intervalul 13 – 26 iulie.
În Moldova, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel încât, de la valori sub normele caracteristice perioadei, de aproximativ 24 de grade pe 14 iulie, va ajunge să fie călduroasă, izolat caniculară, cu medii de 33 – 35 de grade în jurul datei de 19 iulie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic relativ constant, cu medii ale temperaturilor diurne de 31 – 32 de grade. Nopțile vor fi mai răcoroase la începutul intervalului, când media termică va fi de 13 – 15 grade, dar după data de 19 iulie, până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile nocturne se vor menține la valori de 17-18 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicată în zilele de 13, 14, 20 și 21 iulie. În rest, doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, trecătoare.
La munte, vremea va fi la începutul intervalului, când valorile termice diurne se vor situa, în medie, între 15 și 21 de grade, dar spre finalul primei săptămâni vor marca o creștere treptată, astfel încât, pe 19 iulie, se vor atinge temperaturi maxime de 24 de grade, în medie. În săptămână a doua regimul temperaturii aerului nu va avea variații importante și se va caracteriza prin valorii medii diurne de 23-24 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ 12-14 grade, în medie, față de numai 8-10 grade la începutul perioadei de prognoză. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză. Ulterior, după data de 20 iulie, vor fi ploi de scurtă durată, însă pe arii mai restrânse și slabe cantitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?