Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

AFACERI ÎN FAMILIE la Primăria Homocea


Proaspăt achitat de instanța de fond într-un dosar în care a fost judecat pentru  fals material în înscrisuri oficiale și de uz de fals, primarul Neculai Ionescu de la Homocea a fost trimis din nou în judecată, de această dată pentru conflict de interese. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani, cercetările fiind efectuate de polițiștii vrânceni, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care a și dispus trimiterea în judecată.
    Conform informațiilor primite de la reprezentanții Biroului de Presă al Parchetului Curții de Apel Galați, conflictul de interese constă în faptul că în perioada 2011-2013, în calitate de primar, primarul a atribuit în mod direct unei persoane fizice autorizate, Ilie Ionescu, nimeni altul decât fratele său, trei contracte, în baza cărora cel din urmă a obținut un avantaj patrimonial în valoare de 11.135 lei.
    Procurorii spun că primul contract atribuit de primar fratelui a fost în 2011, acesta din urmă punând la dispoziția primăriei utilaje pentru deszăpezirea drumurilor comunale. În 2012, i-a atribuit un alt contract, prin care fratele a asigurat combaterea permanentă a poleiului de pe drumurile comunale din Homocea, istorie care s-a repetat și în 2013. Contractele au fost semnate de primar și de frate, spun anchetatorii, la fel ca și toate documentele legate de plata lucrărilor. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Parchetului Curții de Apel Galați, IPJ Vrancea s-a sesizat cu privire la situația de la Homocea în aprilie 2014, moment în care a fost începută și ancheta.
    Primarul nu neagă că a încheiat contracte cu propriul frate, dar nu consideră că a făcut ceva greșit, fiind vorba, în opinia sa, de interesul cetățenilor. El ne-a spus că a făcut asta pentru că nu avea bani la primărie. Ionescu spune că și-a obligat fratele să facă lucrările, plătindu-i doar combustibilul consumat. „Am fost chemat acum 2-3 luni și mi s-a adus la cunoștiință că am fost trimis în judecată pentru conflict de interese pentru că i-am atribuit fratelui meu trei contracte pentru combaterea poleiului. Primăria nu avea bani și l-am rugat, ba chiar l-am obligat și cred că l-am și înjurat să se ocupe, spunându-i că dacă nu mă înțelege el, atunci cine. I-am plătit doar contravaloarea carburantului și atunci când s-a putut. Decât să fi avut un accident ca urmare a necombaterii poleiului, am preferat să rezolv cumva problema. Am făcut-o doar pentru interesul comunei, pentru că omul dacă vede polei pe drum nu spune că primăria nu are bani, ci că primarul este vinovat. În opinia mea, comuna a avut de câștigat. Acum sper ca magistratul să înțeleagă asta”, a spus primarul Ionescu.
    Edilul nu este străin de sălile de judecată. Un alt dosar, în care a fost judecat alături de consiliera sa, s-a finalizat de curând la Judecătoria Adjud, ambii fiind achitați. Primarul a fost trimis în judecată în septembrie anul trecut alături de consiliera sa, Maria Daniela Pavel. Ionescu a fost acuzat de procurori de instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, iar consiliera de fals material în înscrisuri oficiale. Totul a pornit de la alegerile din iunie 2012.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?