Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: LA UN PAS DE DEZASTRU! 20 de butelii, în apropierea unui INCENDIU


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au acționat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două imobile din localitatea Gologanu. Intervenția a avut loc ieri, la orele prânzului. „În urma unui apel primit în jurul orei 12.00, prin intermediul numărului unic de urgență 112 la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță, se anunța producerea unui incendiu la proprietatea lui S.N. din localitatea Gologanu. Imediat s-au deplasat la fața locului trei echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, intervenția desfășurându-se în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență la o locuință și la un magazin, pe o suprafață cumulată de cca. 150 mp. S-a intervenit timp de aproximativ două ore și jumătate, atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea celorlalte imobilele amplasate în apropiere. Intervenția a fost dificilă, din cauza cantității mari de materiale combustibile, atât din alcătuirea celor două construcții, cât și depozitate în interiorul magazinului. De asemenea, în imediata apropiere a acestuia erau amplasate cca. 20 butelii, care au fost îndepărtate până la sosirea forțelor de intervenție profesioniste de reprezentanții SVSU și cetățeni. O mână de ajutor a acordat și un angajat al Detașamentului de Pompieri Focșani, care are domiciliul în localitatea Gologanu, aflat în tură liberă”, se arată într-o informare a ISU Vrancea.
    Pompierii au adăugat că în urma incendiului, cele două imobile au fost afectate în totalitate: au ars atât acoperișurile, pereții, tavanele, bunuri de mobilier, obiecte electrocasnice, cât și produse alimentare, chimice, textile și aparatură specifică din interiorul magazinului. Din fericire, nu au fost persoane rănite. Echipajul de paramedici a fost prezent la locul producerii incendiului pentru a putea acorda asistență medicală în caz de nevoie. 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui sistem de încălzire ori preparat hrană amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?