Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Afaceristul George David, pus sub control judiciar și obligat să nu părăsească Focșaniul


Afaceristul George David, patronul Restaurantului David’s și al bazei sportive Dagemar, a fost pus sub control judiciar. Decizia a fost luată spre finele lunii trecute de magistrații Curții de Apel București, controlul judiciar fiind dispus pentru 60 de zile. Potrivit unor surse oficiale, David nu are voie să părăsească Focșaniul și nici să ia legătura cu celelalte persoane implicate în dosar.
    George David a fost arestat preventiv pe data de 17 februarie, după ce magistrații Curții de Apel București au admis contestația formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București împotriva încheierii de ședință din 2 februarie, a judecătorilor Tribunalului București, care au respins propunerea de arestare în cazul acestuia. Ulterior, măsura arestului preventiv i-a fost prelungită afaceristului focșănean.
    Acțiunea în dosarul în care este cercetat David, dar și alte persoane, a fost declanșată în prima zi a lunii februarie, când numai în Vrancea au fost efectuate șapte percheziții. În total au fost efectuate 146 de percheziții în București și 11 județe, între care și Vrancea, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ 30 milioane de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit. Anchetatorii au precizat la momentul efectuării perchezițiilor că din cercetări a reieșit că „în perioada 2011-2014, reprezentanții a peste 200 de societăți comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat. De asemenea, prin intermediul societăților implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obținuți ar fi fost reintroduși în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiștilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală și este de aproximativ 30.000.000 de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?