Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: MINUNEA părintelui Ştefan Argatu de la Slobozia-Ciorăşti


Probabil că nu există credincios ortodox din Vrancea care să nu fi auzit de părintele Åžtefan Argatu din Slobozia Ciorăști. Oamenii vorbesc despre bunătatea și harul acestuia, concretizate acum într-un așezământ care poartă amprenta spirituală a părintelui. „Pe drumul ce duce de la șoseaua națională E85, spre comuna Slobozia-Ciorăști, la aproape 3 kilometri de sat, se poate zări o frumoasă bisericuță de lemn construită în stil maramureșean. Înconjurată de flori și brăduți, bisericuța veghează asupra căminului de bătrâni aflat în imediata vecinătate. Existența acestora se datorează dragostei și muncii depuse de părintele Åžtefan Argatu și constituie parte a unui proiect ce cuprinde și un asamblu monahal. Până în acest moment, pe lângă biserica mică și clădirea căminului există o mică livadă, grădina de legume și chiar un iaz.Căminul este prevăzut cu centrală proprie, bucătărie, sală de mese, zona de recreere, iar dormitoarele vor găzdui fiecare câte trei persoane. Acesta va fi deschis doritorilor, după ce va avea loc sfințirea (…).Cei care doresc să contribuie la săvârșirea acestui proiect sau doresc diverse informații pot lua legătura cu preot Åžtefan Argatu la nr de telefon 0237 256 938”, se arată pe pagina de facebook dedicată așezământului.

    Tot aici se precizează că bisericuța și căminul vor fi sfințite duminică, 26 iulie, de către Înalt PreaSfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. „În sfârșit a sosit cea mai așteptată veste! Duminică, 26 iulie, bisericuța și căminul de bătrâni Slobozia-Ciorăști vor fi sfințite! Cu această ocazie, vă invităm să participați alături de părintele Åžtefan Argatu la această deosebită sărbătoare duhovnicească …”, se arată într-o postare pe pagina menționată, iar în alta se precizează: „Acum avem și altar de vară care va fi inaugurat odată cu sfințirea bisericuței în ziua de 26 iulie..Aici va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către ÎPS Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.”

    Tot de pe pagina „Caminul de batrani Slobozia-Ciorasti”, aflăm că gospodăria acestuia „s-a îmbogățit cu două familii de păuni absolut magnifici”, dar și cu iepurași și cățeluși.

1 COMENTARIU

  1. Parinte ma numesc Gheorghe Burlacu,locuiesc in Varasti-Giurgiu am 73 ani si sufar de parapareza spastica,de 3 ani pot merge numai cu ajutorul unui cadru.boala mi a aparut usor de prin anul 1988 a avansat an de an am facut multe analize pe la spitale nu mi a gasit cauza bolii .Am muschii de la picioare spastici,stau incordati in momentul cand doresc sa fac miscari ,Cu cateva luni in urma mi s a ghicit in cafea,precum intoxicatie cu argintul viu.Am contactat o persoana care are puteri in al scoate ,prin telefon,fara a ma cunoaste tipul mi a spus ca am problema lombara 3-4 si muscii picioarelor incordati cum si este ca mi s a dat argintul dar nu l mai poate scoate ca este vechi si si ar fi facut deja efectul.totusi dar de cateva ori mi s a intamplat ca atunci cand nu fac eu expres comanda la picioare ,sa fiu cu mintea,undeva departe ,sa merg normal .Si anume intr o zidupa o discutie aprinsa cu un tip dupa ce a plecat el,eu cu gandul la el,la ce am discutat cu el am plecat de unde eram dus cu ajutorul cadrului.am mers normal in casa m am uitat la tv si cand vad,nu aveam cadrul lg mine,venisem perfect normal.In aceeasi zi cu gandul tot asa am urcat normal cateva scar sa merg in casa si in momentul cand mi am revenit la ce fac imediat mi s au blocat picioarele si ultima treapta am urcat cu mana piciorul pe ultima treapta,cum fac de obicei.Si acum,in cate o dimineata ma trezesc cu fata in sus si cu genunchii riidicat,indoiti in sus,pozitie care pe care voiasc sa o fac eu cu comanda pe moment o pot face numai cu ajutorul mainilor..cu scuzele ca va rapesc ceva timp va rog suneti mi cum ma puteti ajuta dv cu puterile dv ,cu rugamintile dv si cr trebuie sa fac,Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?