Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Două zile de petrecere pentru locuitorii comunei Suraia


Autoritățile din comuna Suraia au organizat, sâmbătă și duminică, cea de a treia ediție a Zilelor comunei. Manifestarea a avut loc pe stadionul din centrul comunei, iar la eveniment au participat majoritatea locuitorilor comunei, dar și cei ai localităților învecinate. Pe parcursul celor două zile au fost organizate mai multe concursuri, dar și întreceri sportive, câștigătorii fiind premiați de autoritățile locale. Au fost concursuri de minicros, desene pe asfalt, trasul funiei, fotbal pentru copii.
    Printre surprizele pregătite de organizatori s-a aflat și un program artistic susținut de artiști de top. Pe afișul evenimentului au figurat Lorena Muntenaș, Raoul, Francy, Laura, Adriana Rusu și Vanotek, Elisabeta Turcu, Anamaria Lăcătușu, Oana Bratu, Giada Giardinelli, Uddi. „Ziua comunei Suraia este un eveniment care are la bază dorința noastră de a-i aduna în același loc pe oameni pentru a petrece două zile frumoase alături de familie, cei dragi dar și de consăteni. Pentru acest eveniment am pregătit un program artistic cu invitați de top”, a precizat primarul Vasile Grosu.
    De asemenea, în cadrul manifestării Zilele Comunei Suraia, au fost premiate toate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie continuă. Este vorba despre 17 cupluri care și-au unit destinele în anul 1966 și sunt împreună, la bine și la greu și astăzi. Fiecare familie a primit din partea autorităților locale un premiu în bani și o diplomă.
    Cu această ocazie, edilul șef a făcut și o scurtă prezentare a proiectelor realizate în ultimul an. Cel mai important proiect finalizat este reabilitarea și asfaltarea străzilor din centru comunei. Proiectul a constat în balastare, turnarea a două straturi de asfalt, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și a mai multor podețe. „Am finalizat lucrările la cel mai mare proiect de reabilitare și asfaltare a străzilor din Suraia. Proiectul are o valoare de aproape 6,3 milioane de lei și a constat în balastarea și asfaltarea a 10 kilometri de străzi.  Fnanțarea este asigurată de Guvernul României”, a precizat primarul Vasile Grosu.
    În ultimii ani, autoritățile locale din Suraia au reușit să construiască o sală de sport cu o capacitate de 150 de locuri, una dintre cele mai mari săli de sport din județ. Valoarea investiției este de 2,4 milioane de lei. De asemenea, autoritățile locale din Suraia au construit un teren de sport cu nocturnă, pe terenul pe care s-a aflat un cămin cultural, aflat în stare avansată de degradare. „Căminul Cultural se afla într-o stare avansată de degradare ca urmare a faptului că nu a fost reabilitat niciodată. Că așa stau lucrurile reiese și dintr-o expertiză realizată de Primăria Suraia din care rezultă că acest imobil nu mai putea fi folosit pentru întâlniri publice deoarece risca să se dărâme în orice moment, iar reparațiile ar fi costat mai mult decât construirea unui imobil nou. Așa se face că, având acordul consiliului local care a aprobat în unanimitate, a fost demolat căminul cultural și a fost construit terenul de sport”, a afirmat primarul Vasile Grosu.
    Acesta a arătat că o altă lucrare importantă, care reduce riscul de inundații în zona comunei Suraia, este proiectul de regularizare a râului Siret în zona localității Suraia, proiect extrem de important și finalizat ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?