Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO: Copil de aproape 3 ani, dispărut din curte. A fost găsit după o noapte, pe malul unei bălți adânci


Autoritățile au fost în alertă la sfârșitul săptămânii trecute, după ce sâmbătă după-amiază s-a anunțat dispariția unui copil de nici 3 ani, din comuna Suraia. Micuțul a plecat din curte, în timp ce mama sa ar fi intrat în casă, el fiind găsit abia ieri dimineață, la o distanță de câteva sute de metri de locuință, în apropierea unei bălți.
    Micuțul a dispărut sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, iar mama, când a observat că acesta nu mai este în curte, a început să-l strige, fiind auzită de un vecin. Acesta l-a sesizat pe primar, care a sunat la 112. Sesizarea s-a primit în jurul orei 20.00, iar în urma acesteia, polițiștii din localitate, cei de la Secția Golești și de la Serviciul de Investigații Criminale, ajutați de pompieri, jandarmi și localnici, au început să-l caute pe copil.
Timp de trei ore și jumătate, micuțul a fost căutat peste tot, dar nu a fost găsit. „Un vecin a auzit-o pe mamă-sa când îl striga și m-a anunțat pe mine, iar eu am anunțat poliția. L-am căutat peste tot, prin niște buruieni pe care le au prin grădină, peste tot, dar am oprit căutările pentru că era noapte și nu se mai vedea nimic. S-au reluat în dimineața asta (ieri dimineață-n.r.) și copilul a fost găsit. L-au luat la spital și pe el și pe fratele lui, dar și pe mamă. Are vreo nouă copii, unii dintre ei dați în plasament, unul sau doi i-au murit și mai stăteau cu ea cei doi, iar acum este însărcinată. Să vedem mâine (astăzi-n.r.) ce putem face, poate vor fi dați și cei doi în plasament, că nu trăiesc în condiții tocmai bune”, ne-a spus primarul comunei Suraia, Vasile Grosu.
    Căutările au fost oprite sâmbătă noapte, în jurul orei 23.30, fiind reluate ieri dimineață, atunci când micuțul a și fost găsit de polițiști, la o distanță de aproximativ 600 metri de casă, în apropierea unei bălți. Era înfometat și înfrigurat, iar un polițist i-a dat haina lui până când a ajuns la ambulanță, care l-a transportat pe micuț la spital.
La spital a ajuns și frățiorul său de un an și jumătate, dar și mama, care este gravidă și care ar avea și un retard mintal, după cum ne-au spus surse oficiale. „La data de 27.06.a.c., orele 20.00, polițiștii din comuna Suraia au fost sesizați telefonic de către primarul comunei cu privire la faptul că în după-amiaza zilei respective, în jurul orelor 18.00, o localnică a sesizat că fiul său, în vârstă de 2 ani și 8 luni, a dispărut din curtea casei. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și au constituit o echipă mixtă de cercetare, alături de jandarmi, pompieri, precum și de cetățenii mobilizați de primarul comunei. În jurul orelor 23.30 căutările au fost încheiate fără succes, urmând a fi reluate a doua zi. În dimineața zilei de 28.06.a.c., copilul a fost găsit de către polițiști la aproximativ 500-600 m de casă, pe marginea unei bălți adânci, rezultată în urma unor escavații, loc în care se efectuaseră căutări și în ziua precedentă. Copilul era înfometat, tremura, iar extremitățile erau reci, fiind astfel luată măsura internării acestuia în secția de Pediatrie a Spitalului Județean. Lucrătorii de pe Ambulanță sosiți la fața locului, văzând condițiile de promiscuitate în care trăiește familia copilului, l-a preluat și pe fratele acestuia, în vârstă de 1,6 ani, precum și pe mama sa. Având în vedere situația familiei în cauză, este posibil ca cei doi copii să fie internați în cadrul Adăpostului Temporar pentru Copilul Delincvent și din Stradă Focșani”, ne-a declarat inspector principal Cătălina Murariu, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Nu este pentru prima dată când copilul pleacă de sub ochii mamei. A mai dispărut pe data de 20 iunie, dar a fost găsit într-un timp mai scurt și la o distanță mai mică de casă decât acum. Sâmbătă, micuțul era acasă doar cu mama și frățiorul mai mic, tatăl fiind plecat la muncă cu ziua.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?