Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Papi a scăpat de arestul la domiciliu, dar a fost pusă sub control judiciar


Gina Stănescu, cercetată într-un dosar de contrabandă cu țigări, a scăpat de arestul la domiciliu. După ce magistrații Tribunalului Vrancea i-au prelungit această măsură, „Papi”, așa cum i se mai spune, a făcut contestație la Curtea de Apel Galați și a avut câștig de cauză. Soluția a fost dată vinerea trecută și este definitivă, astfel că femeia nu mai are obligația să stea doar în casă, ea fiind pusă sub control judiciar.
    „Admite contestația formulată de inculpata Stănescu Gina împotriva încheierii din data de 19.06.2015 pronunțată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1236/91/2015. Desființează, în parte, încheierea contestată și, în rejudecare: înlătură măsura arestului la domiciliu luată față de inculpata Stănescu Gina. Înlocuiește măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar în privința inculpatei Stănescu Gina, conform art. 211 Cod proc.penală. Conform art. 215 alin.1 Cod proc.penală, pe perioada controlului judiciar, inculpata Stănescu Gina trebuie să respecte următoarele obligații: a. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat: b. să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c. să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție (Poliția Locală Focșani) sau ori de câte ori este chemat. Conform art. 215 alin.2 Cod proc.penală, pe timpul controlului judiciar, inculpata Stănescu Gina trebuie să respecte și următoarele obligații: a. să nu părăsească țara, respectiv, România; b. să nu se apropie de ceilalți inculpați, de martori sau de experți și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect. În baza art. 215 alin.7 Cod proc.penală, atrage atenția inculpatei asupra înlocuirii acestei măsuri cu măsura arestului preventiv, în situația în care aceasta, cu rea-credință, încalcă obligațiile impuse”, se arată în soluția instanței gălățene.
    Contestații au făcut și ceilalți inculpați din dosar, cărora li s-a prelungit măsura arestului preventiv, dar acestea au fost respinse, judecătorii considerând că ei trebuie să rămână în arest. „Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații German Dorel, Irimia Laurien Decebal, Iordache Cristian Mihai și Belibou Radu formulate împotriva aceleiași încheieri de ședință. (…) Definitivă. Pronunțată în cameră de consiliu, astăzi, 26.06.2015”, se mai arată în soluția instanței gălățene. Tot la Galați s-a judecat și contestația unui alt inculpat, Alfred Augustin Șimon, prins și arestat mai târziu. Și aceasta a fost respinsă.
    Acțiunea împotriva contrabandiștilor a fost declanșată la finele lunii aprilie și nu a fost una deloc ușoară pentru polițiștii vrânceni, mai ales că trei dintre cei vizați nu s-au lăsat prinși, spărgând barajul poliției și încercând să fugă. Doi dintre ei au fost prinși după ce s-au folosit pistoalele, în timp ce un altul a reușit să o ia la fugă pe câmp, el fiind prins ulterior în Vama Nădlac. În total, în acest dosar s-au făcut la momentul declanșării acțiunii 28 de percheziții pe raza localităților Focșani, Adjud, Galați, Onești, Fălticeni, Bârlad și Vicovul de Sus. Cu ocazia perchezițiilor au fost  găsite și ridicate un număr de 21.611 pachete de țigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autoritățile fiscale ucrainene, suma totală de 328.000 lei, un număr de trei autoturisme de lux și peste 30 de telefoane mobile, utilizate de membrii rețelei.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?