Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO şi GALERIE FOTO: Odobeştenii au un Centru de Sănătate Multifuncțional modern. Spitalul Judeţean va fi reabilitat total


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, împreună cu primarul Daniel Nicolaș și directorul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă au inaugurat, vineri, Centrul de Sănătate Multifuncțional din Odobești. Åžeful administrației județene a dat asigurări că dacă PSD va rămâne la guvernare, la rectificarea bugetului de stat ce va avea loc în luna iulie vor fi alocați banii pentru reabilitarea totală, modernizarea și dotarea cu aparatura necesară a Spitalului Județean de Urgență Focșani.

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, împreună cu primarul Daniel Nicolaș și directorul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă au inaugurat, ieri, Centrul de Sănătate Multifuncțional din Odobești. Ministerul Sănătății a aprobat deschiderea acestui Centru în urma demersurilor făcute de președintele Marian Oprișan. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de doi preoți din oraș. După slujba religioasă, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că redeschiderea Spitalului Odobești are loc pentru și în interesul cetățenilor din oraș. „Redeschidem Spitalul din Odobești prin înființarea acestui Centru Multifuncțional pe care îl facem în completarea investițiilor și a lucrărilor pe care le avem în interesul cetățenilor orașului nostru. Acest Centru Multifuncțional va funcționa ca un filtru spre Spitalul Județean Vrancea. Aceste investiții le-am realizat împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru odobeșteni”, a afirmat primarul Daniel Nicolaș.

    Edilul șef din Odobești a arătat că sunt și alte investiții în curs de realizare. „Mai avem cele două proiecte mari de infrastructură, de reabilitare stradală, prin care 38 de străzi vor fi asfaltate în următorii doi ani în orașul nostru, patru blocuri la care vor începe lucrările în luna august în noul cartier pentru locuințe sociale, Centrul de Informare Turistică și nu în ultimul rând reabilitarea ultimei unități de învățământ din orașul Odobești, Liceul Tehnologic care a mai rămas de reabilitat. Acestea vor fi urmate de alte proiecte pe care le vom depune pe axa Programului Operațional Regional 2015-2020”, a spus Daniel Nicolaș.

   Spitalul Județean va fi reabilitat și modernizat

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că a ținut să fie prezent la redeschiderea Spitalului din Odobești, prin înființarea acestui Centru Multifuncțional, deoarece odobeștenii și vrâncenii nu trebuie să uite că „că cei răi de la PDL, noul PNL, au închis această unitate spitalicească”. „Aici, în Odobești, aveți un primar bun, un primar destoinic, un primar care știe ce are de făcut pentru binele și prosperitatea cetățenilor orașului. În al doilea rând, vreau să știți de la mine, așa cum mă știți că sunt un om de fapte și nu de vorbe, am venit să vă spun că vă iubesc, am venit să vă spun că cei răi de la PDL, noul PNL, au închis această unitate spitalicească și că noi, cu grijă față de oameni, și cu priceperea noastră, am redeschis-o”, a precizat Marian Oprișan.
    Åžeful administrației județene a dat asigurări că dacă PSD va rămâne la guvernare, la rectificarea bugetului de stat ce va avea loc în luna iulie vor fi alocați banii pentru reabilitarea totală, modernizarea și dotarea cu aparatura necesară a Spitalului Județean de Urgență Focșani. „Dacă nu ne vor îndepărta de la guvernare cu forța, la rectificarea din luna iulie a anului 2015 în bugetul de stat al României vor fi prevăzuți banii pentru reabilitarea totală, modernizarea totală și dotarea cu aparatura necesară a Spitalului Județean de Urgență Focșani. În rest, vă doresc sănătate dumneavoastră, cetățenilor din orașul Odobești, vrâncenilor mei dragi și vă doresc să vă dea Dumnezeu sănătate și să ajute Vrancea, odobeștenii și bineînțeles pe români”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care l-a felicitat pe Daniel Nicolaș pentru tot ceea ce a realizat în Odobești.
 

   Mai multe cabinete medicale funcționează în cadrul Centrului de Sănătate

    În cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Odobești vor fi acordate consultații în specialitățile interne, pediatrie și obstetrică-ginecologie. Decizia de înființarea  acestui centru vine după ce unitatea medicală din Odobești a fost desființată de Guvernul Boc. Prin înființarea acestui centru, s-a modificat și structura organizatorică a Spitalului Focșani, modificare solicitată de managerul Constantin Mândrilă. În centrul multifuncțional de la Odobești va funcționa și un punct de recoltare a analizelor medicale. Reamintim că autoritățile din Odobești au transferat către Spitalul Județean, în 2013, spațiile în care a funcționat spitalul din localitate, în condițiile în care unitatea a fost închisă la 1 aprilie 2011.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?