Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

CNADNR: 1,7 miliarde de lei, necesarul estimat pentru asigurarea condițiilor minime de viabilitate a drumurilor naționale


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (CNADNR) a aprobat Planul de Acțiune pentru anul 2015, necesarul de fonduri estimat pentru asigurarea unor condiții minime de viabilitate a drumurilor naționale fiind de 1,7 miliarde de lei. Potrivit documentului citat, din această sumă doar 30% poate fi asigurată din resursele proprii ale companiei.
Planul de acțiune al CNADNR SA pentru anul 2015 a fost avizat de către Consiliul de Administrație al Companiei și de către Adunarea Generală a Acționarilor. „Avem, în sfârșit, elaborat și aprobat acest document foarte important pentru companie. Sunt convins că, pe viitor, vom reuși să respectăm toate măsurile astfel încât să determinăm realizarea scopului Planului de Acțiune: îmbunătățirea calitativă a activităților desfășurate de CNADNR SA pentru proiectarea, construirea, modernizarea, reabilitarea, repararea, administrarea, întreținerea și exploatarea autostrăzilor și drumurilor naționale, pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de confort și siguranța circulației”, a declarat Narcis Ștefan Neaga, directorul general al CNADNR SA.
CNADNR propune pentru anul 2015 suplimentarea cu 562 de posturi (din care 19% vor fi asigurate prin redistribuirea personalului existent), în condițiile în care, la sfârșitul anului 2014, au fost stabilite 6.035 de posturi bugetate. Suplimentarea posturilor este determinată de extinderea Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei, redimensionarea activităților de întreținere vară-iarnă, de monitorizare a traficului și de menținere a siguranței circulației pe sectoarele de autostradă aflate în folosință, prin înființarea Centrelor de Intreținere și Coordonare (C.I.C.); organizarea de Agenții de Control și Încasare suplimentare în punctele de trecere a frontierei ca urmare a înființării, prin hotărâre de guvern, a unor noi puncte de trecere a frontierei; reorganizarea unor activități interne care vor aduce valoare adăugată Companiei (înființarea Serviciilor de proiectare la nivel de subunități, înființarea Atelierelor mecanice la nivel de subunități, etc.).
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?