Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Luptători din LEGIUNEA STRĂINĂ Franceză, în sprijinul parașutistului păncean


Situația dramatică a fostului parașutist păncean Ion Ștefănescu, ce a fost descrisă pe larg într-o ediție anterioară a cotidianului nostru și în sprijinul căruia a sărit comunitatea parașutiștilor români, sensibilizează tot mai multă lume. Cazul acestui om, postat pe pagina lor de Facebook „Parașutist o zi, parașutist până la moarte!” – https://www.facebook.com/pages/Parasutist-O-Zi-Parasutist-Pana-La-Moarte/798691343577786?pnref=story”, a ajuns și la inimile unor luptători din Legiunea Străină Franceză care au decis să îl ajute.
    Iată, în continuare, ce au transmis aceștia prin intermediul paginii de Facebook „Parașutist o zi, parașutist până la moarte!”:

„Buna ziua, Frați Parașutiști !
Buna ziua, Frați Români !

O VESTE DE PESTE HOTARE !

    O mână de luptători (parașutiști și nu numai) din Legiunea Străină Franceză, cărora – din motive ușor de înțeles – nu le putem declina identitatea, se alătură cauzei noastre și încearcă să vină în ajutor fostului parașutist Ion Stefănescu, aflat în suferință.
    Din discuțiile purtate pe privat am înțeles ca ieri, un colet cu haine și încălțăminte a plecat către România și că se așteaptă deschiderea contului în valută pentru a putea depune și ceva bănuți.
    «Este rușinos și inadmisibil ceea ce se întâmplă…», ne spune unul dintre luptători, care a participat de asemenea și în cadrul campaniei NOI suntem MARCELA! «Ne facem de râs în fața întregii lumi!»
    «Nu înțeleg și nu am putut niciodată înțelege cum este posibil să se ajungă aici, știind deja că toate primăriile au fonduri special destinate pentru ajutoare sociale… Ce se întâmplă?» ne spune un altul.
    «Chaque légionnaire est ton frère d’arme. Tu manifestes toujours la solidarité étroite qui doit unir LES MEMBRES D’UNE MÊME FAMILLE »
    «Tu n’abandonnes jamais, ni te morts, ni tes blesses, ni tes armes !»
    Haideți să transpunem în cuvinte românești cele două fraze din Codul de Onoare al Legiunii Străine !

PARAȘUTIȘTI !
    Și noi suntem o FAMILIE iar solidaritatea ar trebui să fie una din primele trăsături care ne caracterizează. Să nu ne abandonăm niciodată morții, răniții și colegii în suferință! VÄ‚ MULÈšUMIM!”

     Ajutor umanitar din partea unui ofițer în rezervă

    Stăicuțu Ilie, unul dintre parașuștii focșăneni care s-au implicat activ în ajutorarea lui Ion Ștefănescu, a postat la rândul său pe pagina de Facebook un mesaj, în care a semnalat faptul că din ce în ce mai mulți oameni cu suflet sar în ajutorul bărbatului care are jumătate din labele picioarelor amputate. „Am primit mesaje de susținere din București, Iași, Bacău, Focșani, din Italia și din Spania. Ioane, nu ești singur! Detaliile legate de contul unde vor fi făcute donațiile le vom publica pe aceasta pagină săptămâna viitoare, cât mai rapid posibil”, a spus Stăicuțu Ilie.
    Unul dintre acești oameni care au solidarizat cu pănceanul aflat în grea suferință și a răspuns apelului lansat de comunitatea parașutiștilor militari este Gigi Dolofan, din Târgu Jiu, ofițer în rezervă al Armatei Române, care i-a trimis acestuia un pachet cu alimente, lansând și un îndemn la solidaritate: „Ajutor umanitar camaraderesc din partea Armatei României prin intermediul unui ofițer în rezervă al acesteia… Am dorit să fiu solidar cu camarazii parașutiști … cu domnul Stăicuțu, cu domnul Sandu Pavel, pentru a contribui cu ceva din puținul meu, pentru ca viața și sufletul acestui parașutist invalid să fie mângâiate și de către cineva dintr-un colț de țară, de aici de la Târgu-Jiu. I-am pus în pachet și câteva rânduri de încurajare, pentru ca acest camarad să nu se mai simtă singur. Principalul meu îndemn ar fi pentru toți semenii: Ajutați! Faceți bine semenilor dacă puteți să faceți!(…) Faceți ceea ce se cheamă în limbajul Biblic «fapte bune» și Dumnezeu vă va răsplăti atunci când nu vă așteptați! Deci treceți de la simple postări pe FB, de la îndemnuri și promisiuni virtuale la fapte reale, oameni buni, la gesturi frumoase… Și atunci vom fi mai buni, ne vom înțelege mai bine, uniți-vă eforturile pentru a face fapte bune, nu pentru a face fapte rele și a distruge oamenii cu o sete și o satisfacție nefirească! Treceți la fapte oameni buni! Iată că M.Ap.N. – prin intermediul unui ofițer în rezervă, a intervenit pentru ca acestui camarad să-i fie un pic alinată durerea. Trăiască brava Armată Română!”.
    Reportajul despre situația dramatică a pănceanului Ion Ștefănescu îl puteți reciti accesând: http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-fost-parasutist-cu-labele-picioarelor-amputate-supravietuie-te-fara-niciun-ban_2_3538727.html

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?