Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Cardul de sănătate va fi obligatoriu de la 1 august


Vrâncenii asigurați care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate pot beneficia de servicii medicale și fără acest document doar până la începutul lunii august. În prezent, sute de mii de români nu au încă un card de sănătate. „Începând cu data de 1 mai, cardul de sănătate a devenit unicul instrument de validare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, pentru asigurații care au intrat în posesia lui. (…) Pentru o perioadă limitată de timp, asigurații care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate sau care din diverse motive nu îl pot prezenta vor primi servicii medicale în baza verificării calității de asigurat în aplicația pe care furnizorii de servicii medicale o au la dispoziție pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Această reglementare are scopul de a le asigura accesul la servicii medicale tuturor persoanelor asigurate. Estimativ, această perioadă se va încheia în jurul datei de 1 august”, se precizează într-un comunicat transmis de CNAS.
Președintele CAS Vrancea, Mihai Copaci, spune că, până la 1 august, furnizorii de servicii medicale nu au voie să refuze persoanele asigurate care au nevoie de servicii medicale, chiar dacă aceștia nu au card sau adeverință de asigurat. „S-a prelungit până la 1 august obligativitatea folosirii cardului. Astfel, medicii trebuie acorde servicii asiguraților care au sau nu cardul și adeverința de asigurat. Asta până la 1 august”, a precizat Mihai Copaci.
Reprezentanții CAS Vrancea le cer furnizorilor de servicii medicale să respecte legislația actuală și să le acorde pacienților asigurați servicii medicale, indiferent dacă dețin sau nu un card de sănătate. În cazul în care nu ați primit prin poștă cardul de sănătate, trebuie să mergeți la sediul CAS Vrancea, pentru a verifica dacă documentul se află acolo.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?