Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO și GALERIE FOTO: Focșani, capitala COPILĂRIEI. Fuego şi Delia au făcut spectacol în Piaţa Unirii


Focșaniul a fost, ieri, pur și simplu luat cu asalt de sute de copii și adolescenți care s-au bucurat cum au știut mai bine, de Ziua Internațională a Copilului. Începând de dimineață, copiii au participat la competiții sportive – atletism, baschet, șah – apoi au putut asculta muzică populară cântată de cei de seama lor, au putut vedea reînviate tradițiile strămoșești, și au participat la un festival de muzică ușoară. De asemenea, orașul a fost animat de „Caravana copilăriei”, care a luat la pas orașul pe parcursul a 5 ore. Caravana, formată din 30 de artiști costumați în personaje de desene animate, a plecat din Piața Gării, a mers pe B-dul Gării și strada Republicii, până în Piațeta Teatrului, apoi s-a oprit în Parcul Schuman, de unde a mers pe B-dul București până la Mausoleul Sud și apoi în Piața Unirii. Artiștii au interacționat cu copiii în toate locațiile, au oferit baloane modelate, diplome și cadouri surpriză, au dansat cu ei și s-au fotografiat. Cel mai așteptat moment al zilei a fost spectacolul din Piața Unirii, unde au urcat pe scenă Oana Radu, Lavinia, Fuego și Delia.

    Ieri, pe 1 iunie, copiii și adulții s-au distrat pe cinste în Focșani, la spectacolul organizat de Consiliul Județean și Centrul Cultural Vrancea. Distracția cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului a  început de dimineață, de la ora 9.00 cu un turneu de tenis de cîmp și un concurs de șah. Apoi, în jurul orei 11.00, primarul tinerilor a dat startul distracției. „Bună dimineața, dragi copii, stimați părinți și bunici. Vreau să urez, tuturor copiilor din municipiul Focșani, un călduros „La mulți ani!” Să fiți sănătoși, fericiți și să vă bucurați de această perioadă minunată din viața voastră”, a transmis primarul tinerilor.
     Între timp, din Piața Gării a plecat „Caravana copilăriei”, care a luat la pas orașul pe parcursul a 5 ore. Caravana, formată din 30 de artiști costumați în personaje celebre de desene animate, a plecat din Piața Gării, a mers pe B-dul Gării și strada Republicii, până în Piațeta Teatrului, apoi s-a oprit Parcul Schuman, de unde a mers pe B-dul București până la Mausoleul Sud. Apoi, „Caravana copilăriei” a poposit în Piața Unirii. Artiștii au interacționat cu copiii în toate locațiile, au oferit baloane modelate, diplome și cadouri surpriză, au dansat cu ei și s-au fotografiat. De asemenea, toți copiii au primit gratuit face-painting. Copiii care au urmat caravana ne-au spus că e cea mai frumoasă zi din viața lor. „Mă simt foarte bine de ziua mea, mai ales că m-am pozat cu Spiderman și Mickey Mouse. Sunt personajele mele preferate. E cea mai frumoasă zi!”, ne-a spus Cătălin, un băiețel de 6 ani. „Mie îmi plac toți. Mă distrez foarte tare. Am venit cu mama mea”, ne-a spus Sofia, o fetiță de 4 anișori.

    Concursuri de muzică populară și ușoară

    La Foișorul din Grădina Publică au avut loc două festivaluri concurs. Pe scenă au urcat grupurile de dansatori din tot județul, care s-au întrecut la dansuri și cântece populare în cadrul concursului „Opincuța”. Micuții au încins hore și sârbe la care au știut să țină pasul deși dansul tradițional nu este deloc ușor și au intepretat melodii din folclorul românesc. Greșelile nu s-au văzut, au fost uitate și chiar au dat un aer amuzant petrecerii dedicate copiilor. Apoi, scena a fost ocupată tot de copii, care au participat la Festivalul concurs de muzică ușoară „Florile Dragostei”. Participanții au venit cu părinții, bunicii sau cadrele didactice de la unitățile de învățământ de care aparțin și s-au bucurat de fiecare moment, au cântat și au dansat. Nimeni nu a plecat acasă cu mâna goală, mai ales participanții la competiții, care s-au ales cu dulciuri. „Noi abia așteptăm dulciurile și jucăriile pe care ni le vor da. Am venit pentru cadouri, dar și pentru caravană. De ziua copiilor noi ne dorim cadouri”, ne-au zis Andrei și Nicolae. „Eu am venit să dansez, așa sărbătoresc, prin dans, iar diseară mă duc cu mama la spectacol. Am emoții”, ne-a zis Edi. Și părinții și bunicii s-au distrat alături de cei mici. „Mă bucur că s-a organizat așa ceva de Ziua Copiilor. E bine pentru ei, că noi suntem bătrâni. E o mare bucurie pentru copilași și sunt fericită când îi văd așa”, ne-a zis o bunicuță, care venise cu nepoțica în Piața Unirii.

    Fuego a cântat „La mulți ani” pentru Monitorul de Vrancea

    Manifestările nu s-au încheiat aici. La ora 18.00, Oana Radu a urcat pe scena amenajată în Piața Unirii. Artista a încins atmosfera cu hiturile sale, printre care „Tu”, „Ea a fost prima” și „Fără glas”. Apoi, pe scenă a urcat Lavinia, fosta membră a trupei Spicy, care a fost pe placul vrâncenilor prezenți în Piața Unirii. Cel mai așteptat moment al serii a fost spectacolul susținut de Fuego. Vrâncenii au cântat și dansat alături de artist, care a interpretat cele mai cunoscute melodii ale sale. Fuego a cântat „La mulți ani” pentru Monitorul de Vrancea, după ce cameramanul George Mardare s-a suit pe scenă pentru a-l filma. Focșănenii au cântat alături de el și au aplaudat. Spectacolul dedicat Zilei Internaționale a Copilului s-a încheiat cu un recital de excepție susținut de Delia&Band.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?