Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cererile pot fi depuse la APIA şi pe hârtie


Cererile unice pentru subvențiile europene pot fi depuse și pe hârtie la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), arată un comunicat al instituției. Angajații APIA vor prelua și prelucra toate cererile depuse iar fermierii își vor putea exercita dreptul de a solicita subvențiile.
„Fermierii vor putea să se prezinte la centrele județene ale APIA în cazul în care solicită la plată o suprafață de peste 50 hectare teren agricol,sau la centrele locale ale APIA dacă solicită la plată o suprafață de până la 50 hectare teren agricol. La depunerea cererii unice de plată fermierul trebuie să prezinte documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor”, au arătat reprezentanții APIA.
    Spre deosebire de anii anteriori, în 2015 a fost introdusă cererea unică pentru sectorul vegetal și zootehnie. La depunerea cererii unice de plată la APIA, fermierul trebuie să prezinte toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor. Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile cel puțin până la data de întâi decembrie a anului de cerere.
    De asemenea, fermierul trebuie să respecte normele de ecocondiționalitate, care cuprind Bunele Condiții Agricole și de Mediu (GAEC) și Cerințele Legale în Materie de Gestionare (SMR), pe toată suprafața exploatației agricole. „Sunt eligibile la plată exploatațiile cu suprafața de cel puțin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafața de cel puțin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 hectare și/sau, după caz, să dețină un număr minim de animale”, arată APIA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?