Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

MOL România majorează sprijinul pentru tinerii talentați


MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat a zecea ediție a programului de promovare a tinerelor talente „MOL – Pot ajuta?”. Reamintim că la o ediție anterioară a acestui program (2013), câștigători au fost și Trupa de Teatru „Protha” din Panciu și tânărul atlet Vlad Dulcescu din Focșani.
    La această ediție jubiliară, un solicitant poate obține finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a X-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului. Tinerii se pot înscrie în program atât individual cât și în cadrul unor echipe sportive sau ansambluri artistice. Solicitările pot fi depuse până la data de 27 iunie 2015, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. „Programul oferă 350.000 lei în sprijinul participării la concursuri sau achiziției de echipamente și materiale pentru tinerii sportivi și artiști cu vârste între 8 și 18 ani respectiv pentru categoria 18+”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Solicitările vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Szekeli, campioană europeană la atletism și doctor în sport, iar la secțiunea artă violonistul Albert Markos, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj. „Sprijinul financiar a fost majorat, începând cu ediția jubiliară. În cei nouă ani de existență a programului, au fost acordate finanțări în valoare de peste 2.160.000 lei, pentru 2.160 de tineri sportivi și artiști. Evenimentul lansării ediției jubiliare a programului «MOL – Pot ajuta?» a fost marcat de prezența tinerilor susținuți prin program, care au fost medaliați sau au obținut rezultate deosebite la concursuri și competiții mondiale, continentale și naționale. Valoarea sponsorizărilor acordate de MOL România pentru tinerii talentați a crescut de la 290.000 de lei la 350.000 de lei pe ediție, începând cu acest an”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Beneficiarii ediției 2014 ai programului au obținut peste 550 de medalii la campionate, cupe și competiții mondiale, continentale, internaționale și naționale.
„Majorarea sprijinului financiar la 350.000 lei oferă posibilități lărgite tinerilor în achiziționarea echipamentelor sportive și a instrumentelor artistice sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri și festivaluri interne sau internaționale. Pe lângă obținerea sprijinului material, prin participarea la acest program, tinerii învață și despre accesarea și administrarea resurselor necesare pentru activitatea lor, iar noi le suntem parteneri și în acest efort”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
    Nouă beneficiari al ediției precedente au fost acreditați pe o perioadă de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. „Corpul diplomatic” al talentului este coordonat de scrimera Amalia Tătăran, medaliată cu bronz la campionatele mondiale și europene de spadă, susținută și ea la ediția precedentă a programului „MOL – Pot ajuta?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?