Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Inaugurare la Bibliotecă


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani va inaugura vineri, 14 ianuarie, sediul unde vor funcționa Sala de Lectură, Sala Multimedia și Centrul de Limbi Străine. Evenimentul festiv este programat să aibă loc cu începere de la orele 11.00, noul sediu în care cititorii vor putea să acceseze serviciile acestei instituții fiind situat în Strada Maior Gh. Sava nr.4, în spatele Colegiului Național „Al. I. Cuza”.
Profitând de acest moment important, bibliotecarii vor readuce în atenția cititorilor și a oaspeților activitatea artistică a poetului Mihai Eminescu. La activități sunt așteptați să ia parte alături de profesori, elevi și oameni simpli, iubitori de lectură și membri ai Asociației Cultu-rale „Duiliu Zamfirescu”. „Suntem încântați că am reușit să redăm publicului nostru, într-un timp relativ scurt, trei din importantele servicii de bibliotecă. Acestea funcționează într-un spațiu amenajat prin grija Consi-liului Județean Vrancea și suntem convinși că vor răspunde exigențelor utilizatorilor noștri”, a declarat Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani.
Pentru ca acest moment să fie de neuitat, bibliotecarii au mai pregătit publicului expoziții inedite de carte curentă și carte veche, expo-ziții de grafică inspirate din opera poetului Mihai Eminescu, audiții din opera eminesciană susținute de voci din fonoteca de aur a Radiodifu-ziunii Române, proiecții de filme documentare, dar și un moment literar susținut de actorii Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”. De asemenea, vor încânta publicul cititor și membrii corului „Pastorala”, care sub îndrumarea profesorului dirijor Dumitru Săndulachi vor susține un microrecital. Tot în acest cadru, va avea loc și lansarea campaniei de donații „Cărți pentru Canada”, demarată la invitația Consiliului de Inițiativă al Fundației culturale „Biblioteca Românească”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?