Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Locuri de muncă pentru şomeri


   Lista locurilor de muncă vacante cuprinde, săptămâna aceasta, 221 de oferte făcute șomerilor de angajatorii vrânceni. Cele mai multe dintre ele se adresează celor calificați ca și operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice, dar și sudor, lăcătuș mecanic și emailator. Alte ocupații în care se caută muncitori sunt: ajutor ospătar, lucrător comercial, manichiurist, cosmetician, organizator prestări servicii, îngrijitor animale, tehnician veterinar, vânzător, bucătar, șofer autoambulanță, șofer autocamion/mașină de mare tonaj, mecanic auto, fierar betonist, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, maistru construcții civile, industriale și agricole, elec-trician în construcții, zugrav, dulgher (exclusiv restaurator), zidar rosar-tencuitor, tâmplar universal, lăcătuș mecanic, electromecanic auto, manipulant mărfuri, fasonator-uscător furnire, formator presator plăci brute, lăcuitor lemn și confecționer, prelucrător în industria textilă. șanse de angajare o mai au și muncitorii necalificați în industria confecțiilor. În ceea ce privește oferta de muncă destinată șomerilor cu studii superioare, aceasta se rezumă la un singur post și vizează pe cei de profesie inginer zootehnist.
   Nu același lucru se poate spune despre oferta de muncă a angajatorilor din țările comunității economice europene. Astfel, în Danemarca se pot angaja atât lucrători calificați în ferme pentru creșterea animalelor cât și medici radiologi. În Norvegia se caută reparatori acoperișuri plate, iar în Germania persoane de profesie dezvoltator software, tehnician inginer electric, inginer electrician și asistent medical genera-list. Angajatori din Republica Cehă sunt gata să încadreze în muncă 20 de manipulanți mărfuri, iar cei din Spania, doi operatori CNC.
   Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă amintite se pot obține atât la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă cât și la telefon 0237.230.186, persoane de contact consilier EURES Mircea Nedelcu și inspector Melania Bălescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?