Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

ISTORIA FOTBALULUI VRÂNCEAN ÎN IMAGINI Gloria ITSAIA Focşani, pe locul 3 în sezonul 1981-1982


Se spune că, uneori, o fotografie reușită face mai mult decât o mie de cuvinte! Fotbalul vrâncean are multe astfel de instantanee, câteva dintre ele fiind găsite în arhiva „fotografiilor pe carton”. Cotidianul Monitorul de Vrancea prezintă săptămânal câte două fotografii, însoțite de scurte considerații. Unele dintre ele sunt fotografii eveniment, deși reprezintă doar o simplă „frântură” dintr-un fenomen foarte complex.
O remarcă interesantă este aceea că, în general, emoțiile ne sunt „trezite” de instantaneele în care apar fotbaliști autohtoni, născuți, crescuți și, din păcate, unii trecuți în „lumea celor drepți”, aici, în fața noastră. Este o formă de „identitate”, obligatorie, pe care, din păcate, se pune tot mai puțin accent. Orice iubitor de fotbal tresare acum văzând oameni pe care i-a întâlnit, an de an, meci de meci, pe stadioane din județ. Fără îndoială că, cele mai savuroase „Povești” despre fotbal și cu fotbaliști sunt cele din cantonamentele de iarnă, de până acum 10-15 ani.
Când nu se mergea în cantonamente în afara țării, ci la Soveja. Se alerga pe șosea, câte 20 de kilometri pe zi, prin păduri, se „fenta” antrenorul mergând cu nailonul, când era zăpadă, sau „luând ocazia” pentru a fura câțiva kilometri, din meniu nu lipsea friptura de porc și paharul de vin roșu, condițiile de cazare erau decente dar aduceau aminte de… armată, iar un ziar, seara, la odihnă, era „mană cerească” pentru jucători.

Gloria ITSAIA Focșani, prezență constantă în Divizia C

Una din echipele din Vrancea care a reprezentat cu cinste fotbalului vrâncean în Divizia C a fost Gloria ITSAIA Focșani. Cea mai bună clasare s-a înregistrat în sezonul 1982-1983, locul 4 la finalul campionatului.
Antrenor la acea vreme era Stan Gheorghiu, iar din lot făceau parte pe atunci Păiș, Lupu, Asanache, Gurguiatu, Costică, Radu, Vrabie, Ostafie Puiu, Dima, Oltianu, Burcea, Trandafir și Canaragiu.


Foresta Gugești a reprezentat cu cinste fotbalul vrâncean

O altă echipă din Vrancea care a reprezentat cu cinste fotbalului vrâncean în Divizia C a fost Foresta Gugești. În anii 1985-1988, gruparea gugeșteană a obținut și cele mai bune rezultate. În sezonul 1986-1987, Foresta Gugești antrenată la acea vreme de Stan Gheorghiu s-a clasat la finalul campionatului pe locul 4, într-o serie câștigată de Petrolul Ianca. Din echipa Gugeștiului făceau parte Leica, Mitică Oprea, Ovidiu Rusu, Zaharia, Bardaș, Gologuș, Ionel Roșca, Spiridon Antofie, Arbănaș, Iliescu, Rădulescu, Feraru, Sava, Vasile Săndel, Olteanu și Anghel.
În sezonul 1986-1987, din seria Forestei Gugești mai făceau parte și alte trei echipe vrâncene: Luceafărul Adjud, Constructorul Focșani și Energia Mărășești. Rezultatele echipelor vrâncene în duelurile din campionat au fost următoarele: Constructorul – Foresta 1-0 (1-0), Constructorul – Luceafărul 0-0, Luceafărul – Foresta 1-0 (1-0), Constructorul – Energia 2-0 (omologat de FRF cu 0-3), Luceafărul – Energia 3-0 (1-0), Foresta – Energia 4-0 (3-0), Foresta – Constructorul 0-0, Luceafărul – Constructorul 4-0 (2-0), Foresta – Luceafărul 0-1 (0-1), Energia – Luceafărul 3-4 (2-2), Energia – Foresta 0-0.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?