Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Încep testările elevilor de clasa a IV-a


Elevii claselor a II-a au fost testați săptămâna trecută, iar pe parcursul acestei săptămâni este rândul celor de clasa a IV-a să-și demonstreze cunoștințele, urmând ca  săptămâna viitoare să vină rândul celor de clasa a VI-a. Elevii de la clasele a IV-a și a VI-a vor susține  testările naționale după model PISA.
Astfel, elevii de clasa a IV-a vor fi testați la limba română – pe 26 mai și la matematică – pe 27 mai, iar cei de-a VI-a la limbă și comunicare – pe 2 iunie și matematică și științe ale naturii – pe 3 iunie. Durata testului la clasele a IV-a și a VI-a va fi de 60 minute. Evaluarea se va realiza de doi profesori din unitatea respectivă, iar rezultatele nu se vor trece în catalog. La clasa a VI-a, echipa de evaluare la disciplina limbă și comunicare este formată din două cadre didactice, un profesor de limba română și unul de limbă modernă, iar la matematică și științe echipa este formată din trei cadre didactice, un profesor de matematică, unul de fizică și unul de biologie.
La sfârșitul anului școlar, elevii de clasa a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională în vederea admiterii la liceu. Cele două probe scrise ale Evaluării Naționale sunt programate pe 22 iunie, la limba și literatura română, și pe 24 iunie, la matematică.
Elevii de clasa a XII-a vor începe sesiunea de vară a Bacalaureatului pe 8 iunie. Astfel, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română are loc în perioada 8 – 10 iunie, competențele digitale vor fi verificate în perioada 15 – 19 iunie, iar competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională între 22 și 26 iunie. Probele scrise debutează pe 29 iunie, cu proba la limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 3 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?