Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Elevii sărmani vor primi rechizite, gratuit


   Elevii din învățământul primar, inclusiv cei din clasa pregătitoare, și gimnazial, care provin din familii cu posibilități materiale modeste, vor beneficia și anul acesta de rechizite în mod gratuit, oferite în cadrul unui program social susținut de Ministerul Educației. Conform estimărilor făcute de cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), în anul școlar 2012 – 2013 vor primi rechizite școlare peste 17.000 de copii, de la clasa pregătitoare până la elevii de clasa a VIII-a. Suma alocată pentru achiziționarea de rechizite în cadrul acestui program este de 328.225 de lei, fără TVA.
   Pachetele cu rechizite ce vor fi date copiilor sunt diferențiate pe nivele de studii. Astfel, copiii de la clasa pregătitoare vor primi un ghiozdănel, șapte caiete de desen, dictando, matematică, dar și creioane de scris, creioane colorate, acuarele, plastilină, planșetă de lucru, lipici, hârtie glasată, penar și gumă de șters. Cei din clasa I vor primi caiete tip I și tip II, câte un caiet special pentru abecedar și matematică, un caiet de desen, un stilou cu 24 de rezerve, creion, creioane colorate, gumă de șters, bețișoare, penar, acuarele, riglă, copertă de plastic pentru caiet, totul pus într-un ghiozdan.
   Copiii de clasele II – IV au în pachet 11 caiete dictando, caiete de matema-tică, caiet de desen, pix, creioane, penar, acuarele, gumă, ascuțitoare, vocabular, creioane colorate, șablon cu harta României și coperți din plastic pentru caiete. Pachetele pentru gimnaziu, pentru elevii din clasele          V – VII, cuprind 16 caiete studențești, dar și în format clasic dictando și matematică, caiete de biologie, geografie, muzică și desen, creioane, radieră, pix, ascuțitoare și o trusă de geometrie. În final elevii de clasa a VIII-a urmează să primească în ghiozdan 17 caiete de dictando și matematică, câte două caiete de geografie și biologie, câte un caiet de muzică și desen, creioane, o gumă de șters, un pix și o ascuțitoare.
   De altfel, firmele care au dorit să furnizeze rechizite în cadrul acestui program au avut posibilitatea să se înscrie pe SEAP până ieri. Copiii care vor dori să beneficieze de acest sprijin acordat din partea statului sunt așteptați să depună o cerere la se-diul unității de învățământ la care studiază. Cererile trebuie depuse până la finele lunii august. Cel mai târziu pe 15 octombrie, la aproape o lună de la începerea noului an școlar, oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean dau asigurări că rechizitele școlare vor ajunge la beneficiari.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?