Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Dosarul fostului deputat PDL Alin Trășculescu a debutat cu o amânare în apel


Dosarul fostului deputat PDL Alin Trășculescu, aflat în apel pe rolul Curții de Apel București, a debutat, miercuri, cu o amânare. Întrucât inculpații, care au făcut apel nu au avut avocați, instanța a acordat un nou termen pentru data de 17 iunie. La fond, Trășculescu a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. „Amână cauza la data de 17.06.2015 ora 9.00 în vederea angajării avocat ales de către apelanții-inculpați și a emiterii unei adrese către ONRC”, se arată în soluția instanței.
    Trășculescu a făcut apel după ce a fost condamnat de judecătorii Tribunalului București la 7 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani, dar și pentru săvârșirea infracțiunii de asociere pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Pedepsele aplicate au fost contopite, instanța de fond stabilind ca Trășculescu să execute pedeapsa cea mai grea, de 7 ani de închisoare. „(…) condamnă pe inculpatul Trășculescu Alin – Silviu la următoarele pedepse: 7 (șapte) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (…) 2 (doi) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență, comisă în forma de participație a instigării (…) 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, comisă în forma de participație a instigării (…) 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de asociere pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (…) contopește cele patru pedepse principale și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, acesta urmând a executa în final o pedeapsă rezultantă de 7 (șapte) ani închisoare. (…) dispune deducerea din durata pedepsei rezultante aplicate a perioadei reținerii de 24 de ore de la data de 11.11.2012, ora 05.40, și până la data de 12.11.2012, ora 05.40, și a perioadei executate în stare de arest preventiv de la 29.11.2012, ora 20.15, la data de 07.12. 2012”, se arată în soluția Tribunalului București.
    Aceeași instanță a dispus și confiscarea specială a sumei de 160.000 lei de la Trășculescu, fiind menținute și măsurile asigurătorii, constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, a bunurilor și a sumelor de bani deținute de acesta, până la concurența sumei de 160.000 lei. El a mai fost obligat și la plata sumei de 35.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În dosar au mai fost condamnate încă trei persoane.
Fostul deputat Trășculescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcției  Naționale Anticorupție în aprilie 2013, prima instanță luând o decizie în cazul său după aproximativ doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?