Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Eroii neamului românesc, omagiaţi astăzi în localităţile vrâncene


Ziua eroilor va fi marcată astăzi în majoritatea localităților vrâncene. În toate municipiile, orașele și majoritatea comunelor vor fi organizate slujbe religioase în memoria eroilor martiri și vor avea loc depuneri de coroane. În  județul Vrancea sunt 41 de monumente dedicate eroilor neamului.
    Primăria Panciu va organiza manifestări dedicate martirilor neamului, prilejuite de sărbătoarea Înălțării Domnului – Ziua Eroilor. Acestea vor avea loc începând cu ora 14.00 la Monumentul Eroilor, din centrul orașului. Ele vor fi precedate de o paradă, condusă de Muzica Militară Focșani, de la Casa Orășenească de Cultură, pe Bulevardul Independenței, până la Monumentul Eroilor. Programul dedicat Zilei Eroilor va cuprinde: prezentarea Gărzii de onoare și a Onorului militar; oficierea unei slujbe religioase de către un sobor de preoți; alocuțiunile oficialităților și ale invitaților la eveniment; ceremonialul depunerii de coroane în cinstea eroilor neamului.
    Åži Primăria Odobești organizează azi comemorarea eroilor neamului. Manifestările vor începe la ora 12.00, cu o slujbă de pomenire a celor care și-au dat viața pentru apărarea țării în Războiul de Independență și cele două Războaie Mondiale. Nu întâmplător, aceste manifestări vor avea loc la Monumentul Eroilor, în prezența veteranilor de război, a urmașilor acestora și a elevilor de la instituțiile de învățământ din localitate. Se vor depune coroane din partea oficialităților, a celorlalte instituții din oraș și vor fi evocate momentele de glorie ale Armatei Române.  
    Eroii neamului vor fi omagiați și la Fitionești unde va fi organizat și un ceremonial militar. Ceremonial religios și depuneri de coroane vor avea loc și la Vulturu, unde la monumentul eroilor din centrul comunei va fi organizată o slujbă religioasă de pomenire a eroilor neamului.
    Åži autoritățile din Cîrligele vor organiza un ceremonial special dedicat eroilor neamului care va începe la ora 12.00 cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din centrul comunei. Depuneri de coroane vor avea loc la toate cele cinci monumente existente pe raza comunei. Åži Primăria Golești va organiza azi în jurul amiezii, la Biserica Sf. Nicolae, un parastas în memoria eroilor comunei, urmat de o depunere de coroane.
    Eroii României vor fi comemorați și la Mausoleul din Focșani, la Mausoleul Eroilor din localitatea Soveja, cel situat în centrul municipiului Adjud, la Măicănești, la Vulturu dar și în alte localități ale județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?