Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Angajatele din sistemul sanitar se pot înscrie la cursuri de îngrijire copil


Astăzi, angajatele din sistemul sanitar vrâncean, care sunt membre Sanitas, se pot înscrie la un curs de „Îngrijitori copii”, ce se va derula la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Sunt disponibile 25 de locuri, iar mai bine de jumătatea dintre acestea sunt destinate femeilor cu situații familiale dificile. Înscrierile încep la ora 15.00, în Clubul Spitalului Județean. Ieri s-au făcut înscrieri pentru acest curs la Spitalul Adjud. Cursul „îngrijire copii” durează patru luni, iar la final, fiecare cursantă va primi o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană și suma de 2.625 lei.
În această perioadă sunt în desfășurare trei cursuri de pedagog social, două la Spitalul Județean și unul la Spitalul din Dumbrăveni. Aceste cursuri durează 6 luni, iar fiecare cursant primește la final 2.850 lei. Alte trei cursuri de îngrijitori copii, care s-au derulat la Spitalul Județean, Spitalul Panciu  și Spitalul Adjud, s-au finalizat de curând.
Aceste cursuri de educație medicală continuă și recalificare profesională fac parte din proiectul finanțat cu fonduri europene „Åžanse egale pentru acces în carieră”. Obiectivul general îl constituie promovarea respectării principiului egalității de șanse și de gen, a tratamentului și accesului egal pe piața muncii, prin acțiuni de conștientizare, informare, dezvoltare și furnizare de programe de calificare/ recalificare, specializare/ perfecționare pentru 1.500 de femei, în vederea integrării/ reintegrării și menținerii pe piața muncii. Dintre acestea, 900 de femei vor participa la cursurile de calificare/ recalificare și 600 de femei vor participa la programe de formare specifice, adresate angajatelor din sistemul sanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?