Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Continuă lucrările de reabilitare a DJ 205 D, Valea Sării – Nereju – Brădăceşti


Lucrările de reabilitare a drumului DJ 205 D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești continuă, peste 60 de muncitori și utilaje lucrând la această investiție. Directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean, Romeo Iordache, a declarat că până în acest moment s-a executat aproximativ 36 la sută din lucrări. „Este o investiție foarte mare și se lucrează la consolidări de maluri, devieri de curs, construcția de gabioane, etc. În acest moment se lucrează pe acest drum cu 60 de muncitori și mai multe utilaje de mare capacitate”, a precizat Iordache Romeo.
    Pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a drumului DJ 205 D, administrația județeană a alocat aproximativ 4 milioane de lei în prima etapă, până în luna mai. Lucrările de modernizare a drumului costă, în total, administrația județeană 167 milioane lei. Drumul are o lungime de 34 kilometri și va avea două benzi. Platforma drumului a fost lărgită de la 3-4 metri la 7 metri, cu două benzi de rulare a câte trei metri. Vor fi refăcute 6 poduri și podețe, aflate pe acest drum, iar un pod va fi complet reconstruit. De asemenea, au fost executate lucrări de apărări de maluri, diguri, regularizări de curs.
    Åžeful administrației județene, Marian Oprișan, a precizat că reabilitarea drumului DJ 205 D este cea mai grea investiție a Consiliului Județean. „Este vorba de voința extraordinară a administrației județene de a reabilita în totalitate rețeaua de drumuri județene. Acest drum, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, este cea mai grea investiție a administrației județene, are o valoare foarte mare și de aceea în acord cu Guvernul va fi finanțată prin Programul de dezvoltare locală (PNDL). Avem alocate și în acest an sume considerabile pentru această investiție, sume prinse în buget. Avem obligația de a finaliza această investiție”, a declarat președintele Marian Oprișan.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?