Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ponta s-a întâlnit cu adjunctul secretarului pentru Comerț al SUA


Premierul Victor Ponta l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe Bruce Andrews, adjunctul secretarului pentru Comerț al SUA, în contextul misiunii de promovare comercială și al summit-ului de la București în domeniul securității cibernetice, Biroul de presă al Guvernului precizând, după întrevedere, că „a fost convenită organizarea, în cadrul structurilor Parteneriatului Strategic România-SUA, a unui Grup de lucru privind securitatea cibernetică”.
Premierul a reiterat angajamentul guvernului de a asigura un mediu de afaceri „transparent și predictibil”. „Oficialii americani au salutat progresele Guvernului în punerea în aplicare a Planului de acțiune vizând buna guvernare în economie convenit cu Secretarul pentru Comerț al SUA, recent fiind aprobată cea de a doua fază de implementare a acestuia. Au arătat, de asemenea, că această inițiativă poate fi utilizată ca model pentru alte state din regiune”, relevă comunicatul menționat.
Conform sursei citate, premierul Victor Ponta a subliniat necesitatea „de a lucra împreună pentru aprofundarea dimensiunii economice” a Parteneriatului Strategic, inclusiv în domenii precum cel energetic, IT și securitate cibernetică. Referitor la contextul regional, prim-ministrul român a reliefat importanța securității energetice și „a solicitat încurajarea de către SUA a proiectelor de diversificare a surselor de aprovizionare și asigurarea interconectărilor regionale, în special pe relația cu R. Moldova”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?