Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Vrâncenii sunt aşteptaţi la concertul susţinut de Alexander Rybak


Vrâncenii sunt așteptați, sâmbătă, de Ziua Europei, să participe la concertul susținut în Piața Unirii din Focșani de Alexander Rybak, câștigător al ediției din 2009 a concursului Eurovision. Cântărețul, violonistul, compozitorul, pianistul, scriitorul, prezentatorul și actorul norvegian Alexander Rybak devine student al Institutului de Muzică Barratt Due din Oslo la vârsta de 10 ani. La doar 18 ani primește o distincție specială, Anders Jahre Culture Prize.
    A intrat în atenția publicului în anul 2009, când a câștigat concursul Melodi Grand Prix, cu piesa „Fairytale”, în urma acestei competiții, el fiind desemnat reprezentantul Norvegiei la Eurovision. Artistul s-a clasat în 2009 pe primul loc la prestigiosul concurs al Europei, cu cel mai mare număr de puncte, 387, obținute de o țară în toată istoria Eurovisionului, melodia sa făcându-l celebru în întreaga lume și aducându-i acestuia peste 63 de milioane de vizualizări pe YouTube. Primul album al lui Rybak – care poartă numele single-ului, „Fairytale”, cântat la evenimentul de decernare a Premiului Nobel pentru Pace – a fost lansat după câștigarea premiului la Eurovision. Compania EMI Norvegia a scos și un film sub același titlu, regizat de Rune Langlo, despre viața și cariera lui Alexander Rybak.
    După mii de spectacole susținute în întreaga lume, patru albume de autor, apariții în filme și musical-uri, câștigător a numeroase premii obținute la prestigioase concursuri muzicale, textier și interpret al melodiei „Into a Fantasy”, care face parte din coloana sonoră a filmului „How to train your dragon 2”, artistul Alexander Rybak declară: „M-am îndrăgostit de România încă din prima clipă, pentru natura ei, pentru oamenii minunați și pentru că în această țară am cel mai mare fun club din Europa”.
    Consiliul Județean Vrancea și Consiliul Local Focșani invită vrâncenii la manifestările prilejuite de Ziua Europei – 9 Mai – dată la care se aniversează 70 ani de la Ziua Victoriei în Europa și când se serbează și Ziua Independenței.
    De la ora 17:30, în Piața Unirii va începe un mega-spectacol, acesta urmând a fi deschis cu muzică tradițională românească interpretată de artiștii de la Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”. Trecerea de la folclor la dance și pop va fi asigurată de DJ LLP care va face un warm-up de toată cinstea. La 18:15 va urca pe scenă Teodor Balet, iar de la ora 18:20 Alexandra Ungureanu&Crash vor susține un recital de excepție. 19:05 este momentul când scena va fi cucerită de What’s Up, iar la 19:45 va cânta Mandinga. Ziua Europei nu poate continua la Focșani decât cu recitalul unei vedete internaționale iar la aniversarea a 70 ani de la Victoria Națiunilor Unite în Europa nu putea cânta la Focșani decât un câștigător al celebrului Festival de Muzică „Eurovision”. Alexander Rybak, câștigătorul ediției din 2009 a Eurovision, va urca pe scenă la 20:35 și îi va încânta pe focșăneni cu un concert de 40 de minute. Spectacolul dedicat Zilei Europei se va încheia cu recitalul Direcției 5.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?